Swivel chair

Zitten is geen natuurlijke houding. Lang dezelfde houding aannemen maakt het nog erger. Vandaar dat mensen die zittend werk hebben, vaak ook last hebben van rug-, nek- en schouderklachten. De oplossing is een ergonomisch verantwoorde bureaustoel.

TIP!

Rol de bureaustoel naar een werkplek. Zorg ervoor dat het bureau op gelijke hoogte staat met de bovenzijde van de armleggers van de stoel. Als u voornamelijk met een toetsenbord werkt mag het werkblad van uw bureau iets lager uitkomen. Hierdoor blijven uw polsen zoveel als mogelijk recht.

Ergonomic office chair

Om goed en prettig te kunnen zitten moet een bureaustoel in alle zithoudingen de juiste ondersteuning geven. Het is vooral belangrijk dat je de stoel zo kunt instellen dat je gedurende de hele dag optimale steun krijgt. Hierdoor voorkom of verminder je zitgerelateerde klachten als rugpijn, een stijve nek, hoofdpijn, tintelende benen of vastzittende schouders.

Ook voor een ergonomische bureaustoel geldt natuurlijk dat die moet passen bij het interieur. Gelukkig is er veel variatie in stijl, materiaal en kleurstelling.

Portaal Check is de specialist op gebied van bureaustoelen. Ons assortiment bestaat uit diverse prijsklassen en uitvoeringen. Van bureaustoelen en werkkrukken tot vergader-, kantine- en bezoekersstoelen. In welke situatie dan ook, willen wij u en al uw collega’s goed en prettig laten zitten.

Ergonomic office chair in home office

Bureaustoel instellen

Het belangrijkste voor een goede werkhouding is dat de bureaustoel goed wordt ingesteld. Toch zie je dat de meeste mensen dit niet of niet goed doen. Mensen kijken naar de handels en knoppen en willen zich daar het liefst niet aan wagen. In werkelijkheid is het eenvoudiger dan het lijkt. Met deze vier stappen stelt u uw ergonomische buraustoel juist in.

Stap 1 – Zithoogte instellen

Ga op de stoel zitten en zet je voeten plat op de vloer. Zorg ervoor at de hoogte van de stoel zo is ingesteld dat de hoek tussen je boven- en onderbenen ongeveer 90 graden is. Als je knieën hoger zitten dan je heupen zit je te laag. Je zit te hoog als je druk ervaart aan de achterzijde van je benen.

Stap 2 – Zitdiepte instellen

Stel je zitting zo in dat minimaal twee vingers en maximaal een vast afstand hebt tussen de voorkant van de stoel en je knieholte.

Stap 3 – Rughoogte instellen

Belangrijk is dat mensen rechtop zitten zodat je wervels minimaal tot niet in elkaar gedrukt worden tijdens het zitten. Stel de rug in dat hij in de rugholte valt en steun biedt. Belangrijk is dat de stoel je niet naar voren of naar achteren drukt. De bolling (lendesteun) in de rug moet ter hoogte van de broeksriem beginnen

Stap 4 – Armleuningen instellen

De armleuningen stel je in op ellebooghoogte. Dit kun je eenvoudig doen door de vingers tegen de schouder aan te zetten en de armlegger aan te sluiten op uw ellenboog. Je onderarmen rusten op de armleuningen terwijl je ontspannen zit.

ARBO gecertificeerde bureaustoel NEN of NPR

Kies voor ARBO-gecertificeerde bureaustoelen. Deze hebben alle instelmogelijkheden die nodig zijn om ergonomisch verantwoord en gezond te kunnen werken.

·         NEN1335 is een Europese norm voor kantoorstoelen, geschikt voor 75% van de gebruiker.

In Nederland zijn de maatverschillen tussen mensen onderling echter wel heel extreem. De maatvoering en instelbaarheid moeten daarom hieraan worden aangepast. Om dit probleem te ondervangen is een extra praktijkrichtlijn gemaakt.

·         NPR 1813 is de  Nederlandse norm voor kantoorstoelen, geschikt voor 95% van de gebruikers.

Bureaustoel kiezen voor een goede werkhouding

Bureaustoelen zijn er in uitlopende merken, soorten en prijzen. Het is dan ook geen eenvoudige keuze om tot de juiste stoel te komen. Een bureaustoel koop je voor de lange termijn om comfortabel te zitten en rug-, nek- of schouderklachten te voorkomen

Een net zo belangrijke factor is de juiste instelling van de stoel, zodat je de juiste ondersteuning krijgt. Als u de stoel niet aanpast aan uw omstandigheden, dan ziet u alsnog verkeerd wat tot klachten kan leiden. Welke bureaustoel het meest geschikt is voor u en uw medewerkers hangt van uw specifieke wensen en eisen af. Wij adviseren u graag hierin.

 

Shopping Cart
en_GBEnglish (UK)
Scroll to Top