Kluis

Wat u waardevol of beschermingswaardig vindt bepaalt u. Maar hetgeen u kiest bepaalt welke kluis u nodig heeft. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze om uw herinneringen, geld, wapens, data, documenten en kostbaarheden veilig te bewaren.

Soorten kluizen

Waardevolle spullen, documenten en data

Kluizen zijn veilige opslagmogelijkheden voor waardevolle spullen, documenten en data. Er zijn verschillende soorten kluizen beschikbaar, zoals brandkasten die bescherming bieden tegen brand, inbraakwerende kluizen die beveiliging bieden tegen inbraak, en datakluizen die bescherming bieden tegen diefstal en brand van gegevens en data. 

Daarnaast zijn er ook sleutelkluizen, wapenkluizen, afstortkluizen, vloerkluizen, muurkluizen, laptopkluizen en hotelkluizen beschikbaar. Kluizen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, merken en beveiligingsniveaus, waaronder gecertificeerde kluizen. 

Bij het kopen van een kluis is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals installatie, onderhoud, transport en verankering, evenals sloten, accessoires en beveiligingsfuncties.

Kluis kopen

Op zoek naar een veilige opslagoplossing voor je waardevolle spullen en documenten? Kluizen bieden een uitstekende manier om de inhoud te beschermen tegen diefstal, brand of waterschade. Er zijn verschillende soorten kluizen beschikbaar, waaronder inbraakwerende kluizen, brandwerende kluizen, datakluizen, pistoolkluizen en vloerkluizen. Populaire merken zijn Chubbsafes, Salvus, Sistec en De Raat.

Als je op zoek bent naar een kwaliteitskluis, zoek dan niet verder dan onze uitgebreide selectie. Bij ons vind je kluizen van topmerken, met verschillende maten, beveiligingsniveaus en andere functies om aan jouw behoeften te voldoen. Of je nu een kleine kluis voor thuis nodig hebt of een grote kluis voor bedrijfsgebruik, we hebben altijd de juiste oplossing voor jou.

Bestel jouw kluis vandaag nog en geniet van de gemoedsrust die komt met de wetenschap dat je waardevolle spullen veilig zijn opgeslagen.

Brandwerende kluis

Een braakwerende kluis beschermt de inhoud tegen brand gedurende een bepaalde tijd bij een bepaalde temperatuur.

Ook de inhoud van de kluis speelt hier een rol. Zo is er onderscheid tussen papier en data-opslag. Papier is ontvlambaar bij ± 170° Celcius. Data-opslag is ontvlambaar bij ± 50° Celcius. Bij media die data opslaan is ook schaderisico bij brand door vrijkomende gassen, stof en as en magnetische velden.

Certificering brandwerendheid

Goede brandwerende kluizen zijn herkenbaar aan de EN1047-1 certificering aangeven op het plaatje aan de binnenzijde van de kluis.

Inbraakwerende kluis

Voor inbraakwerende kluizen is de indicatie van de waardeberging cruciaal, omdat deze de dekking door verzekeraars weergeeft.

De indicatie waardeberging wordt bepaald door de weerstand die een kluis biedt tegen inbraak.

Dem weerstandsklasse is één van de factoren die bep alend is voor wat verzekeraars vergoeden bij bij gestolen contant geld door een inbraak.

De verzekeraar kijkt ook of het een onbewoond, onbewaakt  of beveiligd pand betreft en of deze zich binnen of buiten de bebouwde kom bevindt. Ook dergelijke omstandigheden bepalen de waardeberging (dekking) door de verzekeraar.

Certificering inbraakwerendheid

Er is een Euroepes certificering van de inbraakwerendheid op basis van EN  14450norm uitgedrukt in weerstandsklasse.

Elke weerstandsklasse heeft een indicatie voor de waardeberging.

Security level 1 (S1) / IWB: € 2.500

Security level 2 (S2) / IWB: € 5.000

Gecertificeerde inbraakwerendheid EN 1143-1 (Grade 0 t/m VI) zwaar getest en gecertificeerd volgens Europese norm voor geld, belangrijke documenten en kostbaarheden.

Grade 0      € 7.000

Grade I       € 10.000

Grade II      € 25.000

Grade III     € 45.000

Grade IV     € 75.000

Grade V      € 125.000

Grade VI    € 250.000

Grade VII   in overleg met de verzekeraar

 

 

 

Deze bedrijven werken aan een gezonde werkomgeving

Winkelwagen
Scroll to Top