Ziekmelding door corona op de werkvloer

Aantal corona-gerelateerde verzuimmeldingen stijgt weer fors

Sinds half augustus stijgt het aantal corona-gerelateerde verzuimmeldingen weer fors, constateert ArboNed. Het bedrijf dat MKB-ondernemers onderst犀利士
eunt bij arbozaken roept werkend Nederland op haar verantwoordelijkheid te pakken, neem alle gedragsregels in acht te nemen en elkaar er op aan te spreken.

Exponentiële trend

Vanaf half augustus is een exponentiële trend te zien in het aantal verzuimmeldingen met op griep- of verkoudheid-lijkende klachten, met per 15 dagen een verdubbeling. Vanaf week 35 stijgt het aantal corona-gerelateerde verzuimmeldingen naar 1 op de 4. Tijdens de eerste golf in maar was dit 1 op de 2 en tussen de eerste en huidige tweede golf 1 op de 10.

#Voorkomtweedelockdown

MKB-Nederland, waar ArboNed kennispartner van is, lanceerde afgelopen weekeinde samen met VNO-NCW al een campagne met de dringende oproep aan iedereen om de regels na te leven en zo samen erger te voorkomen. Volgens de ondernemersorganisaties zou een tweede lockdown rampzalige gevolgen hebben voor de economie.

Werkvloer besmettingshaard

De werkvloer is in opkomst als coronabesmettingshaard. “We zien dat coronaprotocollen goed zijn doorgevoerd. Dan hebben we het over de anderhalve meter afstand en de hygiënemaatregelen”, vertelt Jurriaan Penders, bedrijfsarts en directeur medische zaken HumanTotalCare. “Het naleven van deze protocollen – het gedrag van mensen – vraagt wel om een actieve aanpak vanuit de werkgever.”

Populair

Winkelwagen
Scroll to Top