Beslagen raam met vingertekening ten teken van onvoldoende ventilatie

Straks gaan de ramen weer dicht

Goed ventileren is een belangrijke maatregel tegen verspreiding van het coronavirus en diverse andere ziektekiemen. Sowieso is het belangrijk om in ruimten waar veel mensen samen komen voldoende verse lucht te laten instromen. Het bevordert onder meer het concentratievermogen.

Eenvoudig te bepalen

Of een ruimte voldoende wordt geventileerd is eenvoudig te bepalen door het CO2-gehalte in de lucht te meten. Mensen ademen CO2 uit en als er onvoldoende luchtverversing in de ruimte is, dan loopt het CO2-gehalte op (en eventueel de concentratie aerosolen met daarin virusdeeltjes).

Het CO2-gehalte in de lucht is een goede indicator van de luchtkwaliteit. Een te hoog CO2-gehalte in een ruimte betekent dat je meer met buitenlucht moet ventileren voor een gezonde leefomgeving.

Toenemend verzoek

Van onze klanten die hun koortsdetectie-apparatuur bij ons hebben aangeschaft kregen we toenemend het verzoek of wij ook CO2-meters konden leveren. In het najaar gaan de ramen weer dicht en de airco’s uit. Dan is het belangrijk om te meten of de luchtkwaliteit nog wel voldoende is.

Tafelmodel CO2-meter

Wij komen nu tegemoet aan dit verzoek. We hebben een tafelmodel CO2-meter gevonden met een uitstekende prijs/prestatie-verhouding. Onze eerste zending is in de voorverkoop al bijna uitverkocht.

Zorg nu dat ook uw bedrijfsruimtes dit najaar worden gecontroleerd op voldoende ventilatie. Wij leveren de eerste CO2-meters in de laatste week van september uit. Dus bestel ze nu.

Populair

Winkelwagen
Scroll to Top