CO2 meter

Voldoende ventileren is een zeer effectieve methode om ziekteverspreiding tegen te gaan, arbeidsproductiviteit te verhogen en het ophopen van schadelijke deeltjes te voorkomen. Door continu het CO2-gehalte in de lucht te meten, weet u wanneer het tijd is om meer buitenlucht naar binnen te halen.

Zo werkt een CO2 meter

CO2 meter kopen

Een CO2 meter is een gangbare naam geworden van een variatie aan luchtkwaliteitsmeters. Als u een CO2 meter wil kopen is het daarom belangrijk om te bepalen of u ook het gehalte aan andere gassen en stoffen wil meten.

Basismodel

Wilt u alleen weten of u voldoende ventileert, dan is een basismodel CO2 meter voldoende. Die meet naast het CO2 gehalte ook de temperatuur en de luchtvochtigheid.

Fijnstof

Het kan echter ook interessant zijn om het gehalte aan fijnstof in de lucht te meten. Door de toenemende luchtvervuiling neemt de hoeveelheid fijnstof in de lucht toe. Sommige mensen zijn daar extra gevoelig voor en ontwikkelen daardoor ademhalingsproblemen.
U kunt ook in eigen huis fijnstof produceren, bijvoorbeeld met een open haard, kaarsen of een hete pan.
Voor een het kopen van een CO2 meter met fijnstofmeting zijn er diverse opties.

TVOC

Dan zijn er nog TVOC’s, oftewel vluchtige organische stoffen, die schadelijk kunnen zijn bij blootstelling op lange termijn. Deze gasvormige elementen vind je bijvoorbeeld in was- en reinigingsmiddelen, lijm, verf, coatings, textiel, bestrijdingsmiddelen en bouwmaterialen.
Ook in dit geval is een luchtkwaliteitsmeter de aangewezen optie.

CO2 meter op scholen vergoed

Scholen krijgen CO2 meters vergoed

Scholen krijgen de aanschaf van CO2 meters vergoed. Dit hebben minister Dennis Wiersma (Onderwijs), de PO-Raad en VO-raad (de vertegenwoordigers van het primair en voortgezet onderwijs) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) donderdag 3 februari in een gezamenlijke verklaring bekend gemaakt.

Smart luchtkwaliteitsmeter met app en mobiele luchtreiniger

Meten is oplossen

De ultieme combinatie: een smart luchtkwaliteitsmeter die een mobiele luchtreiniger aanstuurt. Met de introductie van de AIR8 Guard Edge kan dat.

CO2 meter corona

Goed ventileren is een belangrijke maatregel tegen verspreiding van het coronavirus en diverse andere ziektekiemen. Sowieso is het belangrijk om in ruimten waar veel mensen samen komen voldoende verse lucht te laten instromen. Het bevordert onder meer het concentratievermogen.

Eenvoudige manier

Een CO2 meter is een eenvoudige manier om te bepalen of u voldoende ventileert. Vooral in de koude maanden bewijst een CO2 meter haar waarde. De ramen staan dan niet meer standaard op een kier en eenieder zal geneigd zijn de koude lucht zoveel mogelijk buiten te houden.

Waarschuwingssysteem

Onderzoeken naar verspreiding van corona tonen aan dat ventileren helpt tegen de overdracht van het virus. Daarom is het noodzakelijk om een waarschuwingssysteem te hebben dat aangeeft of extra ventilatie noodzakelijk is.

Griepgolf

Net als corona verspreidt ook het griepvirus zich voornamelijk via de lucht. Ook tijdens een griepgolf bewijst een CO2 meter dus haar waarde.

CO2 meter voor in huis

Alhoewel wij ons hebben gespecialiseerd in het voorkomen van ziekteverspreiding binnen bedrijven en organisaties, kunt u via onze webshop ook een CO2 meter voor in huis kopen. Ook als particulier kunt u bij ons terecht voor service en advies.

Potdicht

Het afgelopen decennium zijn veel huizen zoveel mogelijk potdicht gemaakt vanuit het oogpunt van energiebesparing. Dat vraagt wel om extra aandacht voor ventilatie. Een huis lucht zich niet meer vanzelf zoals vroeger via de aanwezige kieren.

Laag zuurstofgehalte

Zeker binnen een gezin, verhoogt dit de kans om elkaar aan te steken met corona of griep. Ook kan een te laag zuurstofgehalte (als tegenhanger van een hoog CO2 gehalte) zorgen voor lusteloosheid en concentratieverlies.

Een op een centrale plaats in de woonkamer opgestelde CO2 meter geeft dan een eenvoudige indicatie dat de ramen weer even open moeten.

CO2 gehalte en luchtkwaliteit

Of een ruimte voldoende wordt geventileerd is eenvoudig te bepalen door het CO2 gehalte in de lucht te meten. Mensen ademen CO2 uit en als er onvoldoende luchtverversing in de ruimte is, dan loopt het CO2 waarde op. Ook bij verbrandingsprocessen komt er CO2 vrij.

Het CO2 gehalte in de lucht is een goede indicator van de luchtkwaliteit. Een te hoge CO2 waarde in een ruimte betekent dat je meer met buitenlucht moet ventileren voor een gezonde leefomgeving.

CO2 meter app

De AIR8 Guard Edge is een CO2 meter waarmee u de gemeten waarden via een app op uw smartphone kunt aflezen. Zo kunt u ook op afstand zien of de luchtkwaliteit in orde is.

Luchtkwaliteit

Dit model meet naast de hoeveelheid CO2, ook het het aantal deeltjes fijnstof, TVOC en HCOH en de temperatuur en de luchtvochtigheid. Al deze waarden zijn af te lezen in de app.

Luchtreiniger

U kunt ook op afstand zorgen dat de luchtkwaliteit wordt verbeterd door een mobiele luchtreiniger. De Guard Edge luchtkwaliteitsmeter is namelijk via dezelfde app ook te koppelen aan de i-modellen luchtreinigers van AIR8.

U kunt via de app zowel de luchtreiniger op afstand bedienen, als instellen bij welke gemeten waarden de luchtreiniger moet starten of in een hogere stand moet gaan.

Combinatiekorting

Wie kiest voor de AIR8 Guard Edge luchtkwaliteitsmeter in combinatie met de AIR8 260i NANO mobiele luchtreiniger profiteert van onze combinatiekorting.

CO2 meter test

De grote CO2 meter test zal er nooit komen. Daarvoor zijn er teveel verschillende typen en merken op de markt.

Wij vertrouwen op de bewezen kwaliteit van het Duits/Nederlandse merk AIR8, bekend om haar state-of-the-art mobiele luchtreinigers.

Calibreren

Daarnaast testen wij ook de CO2 meters voor we ze verzenden, calibreren ze en stellen ook meteen de datum en tijd goed in.

Winkelwagen
Scroll to Top