CO2 meteR

Voldoende ventileren is een zeer effectieve methode om ziekteverspreiding tegen te gaan, arbeidsproductiviteit te verhogen en het ophopen van schadelijke deeltjes te voorkomen. Door continu het CO2-gehalte in de lucht te meten, weet u wanneer het tijd is om meer buitenlucht naar binnen te halen.

Zo werkt een CO2 meter

CO2 meter en COVID-19

Goed ventileren is een belangrijke maatregel tegen verspreiding van het coronavirus en diverse andere ziektekiemen. Sowieso is het belangrijk om in ruimten waar veel mensen samen komen voldoende verse lucht te laten instromen. Het bevordert onder meer het concentratievermogen.

Nu de wintermaanden op komst zijn, neemt de aandacht voor CO2-meters toe. De ramen staan straks niet meer standaard op een kier en eenieder zal geneigd zijn de koude lucht zoveel mogelijk buiten te houden.

Met de immer doorgaande Covid-19-pandemie en onderzoeken die aantonen dat ventileren helpt tegen de overdracht van het virus, is het noodzakelijk om een waarschuwingssysteem te hebben dat aangeeft of extra ventilatie noodzakelijk is.

CO2 gehalte en luchtkwaliteit

Of een ruimte voldoende wordt geventileerd is eenvoudig te bepalen door het CO2 gehalte in de lucht te meten. Mensen ademen CO2 uit en als er onvoldoende luchtverversing in de ruimte is, dan loopt het CO2 waarde op. Ook bij verbrandingsprocessen komt er CO2 vrij.

Het CO2 gehalte in de lucht is een goede indicator van de luchtkwaliteit. Een te hoge CO2 waarde in een ruimte betekent dat je meer met buitenlucht moet ventileren voor een gezonde leefomgeving.

Deze bedrijven gingen u voor

Winkelwagen
nl_NLNederlands
Scroll naar top