Corona sneltest

Duitse werkgevers verplicht om werknemers coronatest aan te bieden

Werkgevers in Duitsland zijn met ingang van 19 april verplicht om hun werknemers die niet thuiswerken een coronatest aan te bieden.

Twee derde van de bedrijven in Duitsland biedt hun werknemers nu al een gratis coronatest aan en 69 procent van de bedrijven biedt nu of binnenkort een regulier testaanbod aan, zo blijkt uit een enquête in opdracht van de Duitse regering.

Werknemers blij

Een groot deel van de werknemers is blij met het aanbod. Uit de enquête blijkt dat 84 procent van de ondervraagde werknemers de coronatesten op het werk toejuichen, 57 procent laat zich ook daadwerkelijk testen op het werk.

Belangrijk middel

De Duitse overheid ziet de coronatest als een van de belangrijkste bijdragen in de strijd tegen de pandemie. Dat geldt voor zowel het thuisgebruik als het aanbieden van testen op de werkvloer.

Tsjechië voorop

De Tsjechische regering stelde begin maart al het aanbieden van coronatesten verplicht voor alle middelgrote en grote bedrijven. Het gaat om zo’n 2,1 miljoen werknemers die verplicht een coronatest moeten ondergaan.

Bij aanvang moesten de bedrijven met meer dan 50 werknemers hun personeel minstens een keer testen in de eerste twee weken na het invoeren van de maatregelen. Sindsdien moet er elke week getest worden.

Zwaar getroffen

Tsjechië is zwaar getroffen door de pandemie. Begin maart stond de teller van het aantal coronabesmettingen al op 1,2 miljoen bevestigde gevallen op een totaal aantal van 10,7 miljoen inwoners. Bijna 20.500 mensen zijn aan het virus gestorven in het eerste jaar van de coronapandemie.

Populair

Winkelwagen
Scroll to Top