RIVM onderzoek gedrag bij ziekteverschijnselen

40 procent van de mensen gaat met gezondheidsklachten toch naar het werk

Veel mensen gaan toch naar buiten met klachten die passen bij het coronavirus, meldt het RIVM op basis van een onderzoek in samenwerking met de GGD’en, onder ruim 50.000 mensen. De meeste mensen gaven aan het eens te zijn met de coronamaatregelen, maar 80 procent zei vervolgens toch naar buiten te gaan met symptomen van het coronavirus, zoals verkoudheid of koorts. 40 procent van de ondervraagden ging met klachten naar het werk. Slechts 12 procent van de mensen liet zich testen op het virus.

Geen corona-test

Veel mensen hebben zich nog niet laten testen omdat ze niet weten wanneer dit precies mag. De voorwaarden vinden ze onduidelijk, aldus het RIVM. Ook wijten veel mensen de klachten aan andere oorzaken, zoals hooikoorts.

Mondkapjes en koortsdetectie

Datzelfde RIVM heeft eerder aangegeven geen heil te zien in koortsdetectie als corona-maatregel.
Maar eenzelfde standpunt wat betreft mondkapjes heeft ze ook moeten laten varen. In Nederland zijn ze inmiddels verplicht in het openbaar vervoer. In onze omliggende landen zien de overheden en hun gezondheidsinstituren steeds meer het belang in van mondkapjes om de corona-pandemie te stuiten. Zo zijn onder meer in Duitsland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Italië en Oostenrijk mondkapjes verplicht in winkels. En in Catalonië en Frankrijk gaat men nu zelfs verder door het dragen ervan te verplichten in alle ruimten waarin mensen samenkomen en de anderhalvemeter moeilijk is te handhaven.

Verantwoordelijkheid van de ondernemer

Uiteindelijk maak je als ondernemer de keuze in hoeverre je jouw medewerkers en gasten wilt beschermen ten tijde van deze corona-pandemie. Met een koortsmini-scanner in 犀利士
combinatie met een zeepdispenser neem je bij de ingang alvast een deel van het risico weg en laat je zien dat jullie je verantwoordelijkheid nemen. Bekijk onze productoverzicht om te zien welke systemen we nog meer bieden.

Ben jij al voorbereid als jouw medewerkers en bezoekers terugkomen van vakantie? Zorg dat je verantwoord het najaar in gaat door nu voorzorgsmaatregelen te nemen.

Populair

Winkelwagen
Scroll to Top