INFRAROODVERWARMING

Verwarming met infrarood-panelen en kachels is energiezuinig en past in het overheidsbeleid om Nederland gasloos te maken. De populariteit van deze verwarmers is enorm gestegen nu de energieprijzen extreem hoog liggen.

Voordelen van infrarood verwarming

Infraroodverwarming is een efficiënte, en daarmee energiezuinige, manier van verwarmen. Net als de zon verwarmt het objecten direct. Daardoor kun je jezelf en je directe omgeving gericht warm houden, zonder dat een hele ruimte volledig op temperatuur gehouden moeten worden. Dit in tegenstelling tot traditionele verwarming, zoals radiatoren, die de omgevingslucht gebruiken als warmtetransporteur.

1. Je wordt snel warm

Je voelt de warmte meteen doordat een infrarood-paneel of -kachel jou direct opwarmt en niet eerst de omgevingslucht.

2. Toekomstbestending

De overheid wil heel Nederland in de toekomst van het gas af. Doordat infraroodverwarming werkt op elektriciteit, past deze manier van verwarmen perfect bij het overheidsbeleid.

3. Energiezuinig verwarmen

Een infraroodverwarmer verwarmt de directe omgeving. Er gaat dus geen energie verloren aan het onnodig opwarmen van de lucht in de hele ruimte. Goed voor het milieu, goed voor de portemonnee.

4. Minder droge lucht

Doordat een infrarood kachel niet de lucht verwarmd, blijft de luchtvochtigheid op peil. Minder droge lucht is beter voor ogen en luchtwegen.

5. Minder tocht

Omdat de lucht niet wordt verwarmd door de infrarood panelen, gaat de lucht ook niet circuleren. Hierdoor zullen stof, pollen en andere allergie opwekkende stoffen zich minder verspreiden door de ruimte.

6. Eenvoudig te reinigen

Een infraroodpaneel is veel eenvoudiger schoon te houden dan een radiator met al zijn hoeken en gaten.

7. Minder condens

Condens onstaat als opgewarmde lucht in contact komt met een koud oppervlakte, zoals bijvoorbeeld een raam in de winter. Doordat de lucht niet wordt opgewarmd, ontstaat er minder condens. Vooral in natte ruimtes en bij hoge luchtvochtigheid is dit gunstig, want dan is er minder kans op schimmel.

8. Modern design

De strakke vormgeving van de infrarood panelen en de infrarood werkplekverwarmer geven een moderne uitstraling aan de ruimte.

Verwarmen met infrarood

Energiezuinige elektrische kachel

Prettig zo’n elektrische kachel die je op koude dagen bij iemands bureau zet. Je hoeft niet het hele kantoor te verwarmen en discussies te hebben of de thermostaat omhoog of omlaag moet. Degene die wat meer warmte behoeft bezorg je extra warmte ter plekke met een elektrisch kacheltje. Zelf bespaar je op energiekosten, omdat je de thermostaat lager kunt zetten.

Kostenbesparende werkplekverwarming

Tegenwoordig is er een betere, energiezuinige en kostenbesparende manier voor werkplekverwarming. Door de fors gestegen energieprijzen wint de infrarood kachel snel aan populariteit.

Infraroodverwarming verwarmt net als de zon mensen en objecten direct. Traditionele verwarmers verwarmen eerst de lucht, waardoor het langer duurt voordat iemand het warm krijgt en veel warmte niet aankomt op de plek waar het nodig is.

Infrarood panelen

De Elion werkplekverwarmer is de meest directe concurrent voor de elektrische kachel. De Elion past onder vrijwel ieder bureau, receptiebalie of tafel.

Maar ook Infrarood panelen zijn zeker een overweging waard. Die verwarmen een gedeelte van de ruimte, zodat er een hele werkplek of bureaugroep energiezuinig op temperatuur gehouden wordt.

CO2 NEUTRAAL VERWARMEN

Met een laag elektriciteit verbruik kan een infraroodverwarmer een ruimte op een aangename constante temperatuur houden. Mede daardoor is infraroodverwarming een duurzame manier van verwarmen. In combinatie met groene stroom is het zelfs mogelijk om CO2 neutraal te “stoken”.

Kostenbesparing infrarood terrasverwarmers in de horeca

Verwen jouw gasten met een aangenaam warm en veilig terras, plus bespaar ook nog eens fors op energiekosten. Het kan allemaal met de populaire, kostenbesparende infrarood terrasverwarmers.

voorbeeldberekening


Professionele gasheater Terrasverwarmer Vireoo Pro
Aanschaf per stuk € 175.00 € 321.49Afschrijving in jaren 5 5
Aantal terrasdagen per jaar 150 150
Aantal gebruiksuren per dag 4 4
Aantal gebruiksuren per jaar 600 600
Afschrijvingskosten per uur € 0.058 € 0.107Prijs propaangas per kg € 2.73
Verbruik gas (kg) per uur 0.5
Prijs elektriciteit per uur
€ 0.91
Stroomverbruik (kW) per uur
0.4
Verbruikskosten per uur € 1.365 € 0.364Aantal verwarmers 1 1Kostprijs per uur € 1.423 € 0.471
Prijzen ex. BTW. Niet meegerekend: kosten vervanging gasflessen, opslag gasflessen, etc

BESPARING 67%

Infrarood stralers voor aan de muur

Infrarood stralers geven een intensere warmte af dan infrarood panelen. De oppervlaktetemperatuur ligt aanmerkelijk hoger, tot wel 350 graden Celsius. Dus hang deze buiten handbereik op.

Deze stralers zijn juist mede bedoeld om grotere hoogtes (of afstanden) te overbruggen overbruggen (tot wel 6 meter) terwijl je nog steeds op efficiënte wijze aangename warmte creëert. 

ZELF BEREKENEN?

Download het calculatiebestand (Excel) om een eigen berekening te maken voor jouw situatie.

verwarmende tafelpoten

Infrarood verwarmende tafelpoten kun je onder vrijwel ieder tafelblad monteren. Zij geven een aangename warmte af en zijn 100 procent safe touch.

vrijstaande terrasverwarmer

Bereken vandaag nog jouw Ideale airco capaciteit ontdek hoe!

Bereken vandaag nog jouw ideale airco capaciteit: ontdek hoe!

Hey daar! Voel je de hitte al opkomen? Als de zomerzon begint te branden, is het super belangrijk om ervoor te zorgen dat je airco krachtig genoeg is om je ruimte koel en comfortabel te houden. Maar hoe bereken je de benodigde airco capaciteit in een ruimte? Geen zorgen! In dit artikel neem ik je mee door alle stappen die je moet volgen om de perfecte airco voor jouw ruimte te vinden. Laten we beginnen!

Ontdek de 7 beste tips om te voldoen aan Arbo regelgeving op kantoor

Ontdek de 7 beste tips om te voldoen aan arboregelgeving op kantoor

Hey, office managers! We weten allemaal hoe belangrijk het is om een veilige en gezonde werkplek te hebben. Voldoen aan arboregelgeving op kantoor is niet iets waar je omheen kunt, maar gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om aan deze regels te voldoen als je weet waar je op moet letten. Laten we samen de zeven beste tips doornemen om ervoor te zorgen dat je kantoor volledig arbocompliant is.

Ben jij veilig? Alles wat je moet weten over veilig omgaan met lithium-ion accu's!

Ben jij veilig? Alles wat je moet weten over veilig omgaan met lithium-ion accu’s!

Elektrische fietsen zijn de laatste jaren razend populair geworden. Of je nu door de stad zoeft of lange tochten maakt in de natuur, een e-bike is een fantastische manier om je te verplaatsen. Maar met die toename in populariteit komt ook een nieuwe verantwoordelijkheid: veilig omgaan met Lithium-ion accu’s. Want laten we eerlijk zijn, niemand wil dat zijn schuur in vlammen opgaat. In dit artikel ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je de brandrisico’s van fietsaccu’s kunt inschatten en minimaliseren.

Winkelwagen
Scroll to Top