Koorts vaak eerste symptoom covid 19

Koorts vaak eerste symptoom van Covid-19-besmetting

Koorts is vaak het eerste symptoom van een Covid-19-besmetting, zo blijkt uit onderzoek door de universiteit van Zuid-Californië (USC) bij 55.924 Chinese coronapatiënten. Dat is anders dan bij het griepvirus, waar de te hoge lichaamstemperatuur pas op de vierde positie van de symptomenranglijst prijkt.

Covid-19-symptomen

Covid-19-symptomen steken vaak in dezelfde volgorde de kop op. Volgens de onderzoekers van USc verschijnen de eerste symptomen van de longziekte in deze volgorde:

  1. Koorts
  2. Hoesten
  3. Keel-, Hoofd- en/of Spierpijn
  4. Misselijkheid / Overgeven
  5. Diarree

Onderscheid met griep

Bij griep begint iemand doorgaans eerst te hoesten, gevolgd door hoofd- en keelpijn en pas daarna volgt de koorts. Dat kan dus een belangrijke aanwijzing zijn om griep al in het beginstadium van Covid-19 te onderscheiden, te meer omdat het nieuwe coronavirus twee tot drie keer besmettelijker is dan het griepvirus. En in het najaar komt het griepseizoen eraan.

  1. Hoesten en/of Spierpijn
  2. Hoofdpijn
  3. Keelpijn
  4. Koorts
  5. Misselijkheid / Overgeven en/of Diarree

Overlappende cycli

“Deze volgorde is vooral van belang om te weten wanneer we overlappende cycli van ziekten zoals de griep hebben die samenvallen met Covid-19-infecties”, stelt onderzoeker Peter Kuhn, hoogleraar geneeskunde en biomedische technologie aan de USC.

De wetenschappers onderzochten verder nog 1.099 andere Covid-19-patiënten uit China, die gerangschikt waren volgens de ernst van hun symptomen. Daaruit bleek dat er geen verschil was in de volgorde van het opduiken van symptomen tussen de mildere en zwaardere gevallen. Wel belangrijk is om te realiseren dat niet alle Covid-19 geïnfecteerde mensen symptomen hebben en dat het hier patiënten betrof die in een ziekenhuis waren opgenomen.

Checken lichaamstemperatuur

Dit onderzoek, dat is gepubliceerd in het vakblad 犀利士
“noopener noreferrer”>Frontiers in Public Health, ondersteunt in ieder geval de mening dat het checken van de lichaamstemperatuur op locaties waar mensen samen komen preventief kan werken de verspreiding van corona, aangezien koorts wel degelijk vaak het eerste symptoom blijkt.

Populair

Winkelwagen
Scroll to Top