Luchtreiniger

Luchtreiniger

Een binnenklimaat voor 99,97 procent ontdaan van pollen, fijnstof, bacteriën, virussen, toxische stoffen, onaangename geuren, …. Het kan met de AIR8 mobiele luchtreiniger die gebaseerd is op meertrapsfiltratie met onder meer medische klasse HEPA-filtratie, UVGI-ontsmetting en ionisatie.

Onze luchtreiniger voorkomt verspreiding van

Het antwoord op de meest gestelde vragen over luchtreinigers:

Infographic over het belang van luchtreiniging

wat doet een luchtreiniger?

luchtreiniger zorgt voor 99,97% schone lucht

De lucht in een kantoor of klaslokaal kan al gauw een vijfvoud aan schadelijke stoffen bevatten als de buitenlucht. Voldoende ventileren is daarom belangrijk. Maar als het buiten koud is, blijven de ramen toch veelal dicht. Daarnaast verdunt de buitenlucht de hoeveelheid schadelijke en ongewenste stoffen in de binnenlucht, maar verwijdert deze niet.

Met de toegenomen aandacht voor pollenallergie, de schadelijke effecten van fijnstof en verspreiding van ziektekiemen als het coronavirus via aerosolen, is er veel belangstelling voor luchtreiniging in bedrijfsgebouwen, kantoren, horeca-gelegenheden, behandelcentra en op scholen. Vaak kijkt men op tegen de hoge kosten van een centraal luchtbehandelingssysteem. Er is echter een veel eenvoudigere, goedkopere en meer effectieve oplossing in de vorm van mobiele luchtreinigers.

De moderne luchtreinigers halen 99,97 procent van de verontreinigende en ziekteverwekkende deeltjes uit de binnenlucht en maken deze onschadelijk. De technologische ontwikkelingen hebben geleid tot apparatuur die een beperkte investering vragen, weinig onderhoud vergen en plug & play direct zijn in te zetten voor een optimale luchtreiniging.

Veel goede gesprekken op Safety&Health@Work

De demonstratie met de lithium-ion-accukast, de presentatie van de AIR8 mobiele luchtreinigers en de winactie ‘Kraak de Kluis’ zijn aanleiding geweest tot vele goede gesprekken op Safety&Health@Work. De stand van Portaal Check op de vakbeurs voor veilig en gezond werken, die plaatsvond op 5 en 6 oktober in Rotterdam Ahoy, kreeg veel aandacht.

SUViS subsidie voor ventilatie scholen

Sluitingsdatum SUViS verlengd tot 30 april 2022

De sluitingsdatum van de huidige aanvraagronde voor de Regeling specifieke uitkering ventilatie in scholen (SUViS) is verlengd van 31 januari 2022 naar 30 april 2022. Aanleiding voor deze aanpassing is dat het uitkeringsplafond op 31 januari nog niet is bereikt.

Vertrouwde luchtreinigers

AIR8 op lijst met vertrouwde luchtreinigers

AIR8 luchtreinigers zijn door Horeca Vlaanderen opgenomen in de lijst met vertrouwde luchtreinigers. De belangenvereniging voor Vlaamse horeca-ondernemers legde veel gestelde vragen over luchtbehandelingsystemen voor aan de overheid.

Onze 6-traps-filtratie

Wat maakt de AIR8 luchtreiniger zo goed?

Het ene HEPA filter is de ander niet

HEPA is een afkorting van high-efficiency particulate air en staat voor luchtfilters die tussen minimaal 85% van alle stofdeeltjes van 0,3 micrometer (µm) tegenhouden. Overigens worden ook deeltjes kleiner dan 0,3 µm beter afgevangen dan het aangegeven percentage, maar dat is een heel technisch verhaal. Belangrijk is te weten dat er verschillende klassen HEPA-filters zijn.

HEPA filter klassen

HEPA-klasseRetentie (totaal)
E10> 85%
E11> 95%
E12> 99,5%
H13> 99,95%

De AIR8 luchtreiniger maakt gebruik van een HEPA H13-filter wat uitzonderlijk hoog is in vergelijking met vele andere luchtbehandelingssystemen.

Deze situaties vragen om een hogere luchtreinigingsfactor

Luchtreiniger corona

Door de corona-pandemie is de aanschaf van luchtreinigers in een stroomversnelling geraakt. Het is een extra maatregel bovenop de door overheid geadviseerde afstands- en hygiënemaatregelen.

Onze medische kwaliteit HEPA13-filters verwijderen 99,97% van alle schadelijke deeltjes uit de lucht, inclusief virus- en bacteriedeeltjes. Dat betekent dat ook het coronavirus wordt afgevangen en onschadelijk worden gemaakt.

Onderzoek heeft aangetoond dat daarmee de infectiedruk in klaslokalen en sportscholen aanzienlijk afneemt. Laat duidelijk zijn: als iemand met een corona-besmetting over een langere periode en op korte afstand met anderen in gesprek is of ’toe-ademt’, dan voorkomt luchtreiniging virusoverdracht niet.

Infographic zestraps luchtreiniging

zo werkt een air8 luchtreiniger

Luchtreiniger test

De luchtreinigers van AIR8 worden in de fabriek aan uitgebreide tests onderworpen. Daarnaast hebben ze ook menig praktijktest met goed gevolg doorstaan.

Zo levert AIR8 veel mobiele luchtreinigers aan Duitse onderwijsinstellingen, nadat de scholen de luchtreinigers eerst op proef hadden geplaatst. Tevens werd de effectiviteit in schoolklassen aangetoond door het Goethe institut.

Ook in Nederland kunnen scholen, bedrijven en instellingen een luchtreiniger op proef aanvragen.

reviews AIR8 luchtreinigers

Ayt Celik
Ayt Celik@hair4uzaandam
Read More
Inmiddels enige tijd, naar tevredenheid, draaiend met Air8 1200i Pro in de salon. Gelukkig nul besmettingen gehad binnen deze periode en dit willen we graag zo houden.
Benjamin van Ast
Benjamin van Ast@TeamFitpoint
Read More
De motivatie is dat we door een betrekkelijk kleine investering een optimale bescherming van onze leden en instructeurs kunnen bieden.
Martin Kersbergen
Martin Kersbergen@deStoomhal
Read More
De reden dat ik die ‘luchtwasser’ heb gekocht, zoals ik ‘m noem, is dat ik het beste wil voor mijn gasten. Ik wil dat ze zich hier fijn voelen, dat ze lekker onbekommerd hun gang kunnen gaan, zonder zich zorgen te hoeven maken over zaken als luchtkwaliteit. De ventilatie was al goed geregeld, maar nu is het nóg beter geregeld.
Hilde van Peer
Hilde van Peer@HildePeerBeautyConsult
Read More
Als behandelaar blijven we met, desinfectie en hygiëne wegwerpmaterialen, conform de opgelegde Corona-maatregelen om in strikte veiligheid te kunnen werken, zoals we reeds in het verleden deden. Bijkomend hebben we CO2-meters in elke ruimte en als extra een medische luchtreiniger aan het onthaal.
Martijn Bos
Martijn Bos@trojanpoweracademy
Read More
De luchtkwaliteit in ons centrum was al goed. Maar wat dit apparaat in één nacht voor elkaar heeft gekregen, vind ik echt onvoorstelbaar. Daarom heb ik er ook meteen één voor thuis gekocht. Ik ben er echt heel blij mee en de mensen die hier trainen ook.
Filip De Meyer
Filip De Meyer@brasserieestelle
Read More
Het is niet enkel voor onze klanten, maar ook onze medewerkers en leveranciers. Iedereen die aanwezig is in het restaurant moet er op kunnen vertrouwen dat we er alles aan doen om een veilige omgeving te creëren.

Luchtreiniger en bevochtiger

AIR8 heeft geen model dat luchtreiniger en bevochtiger in één is. Dat is bewust gedaan omdat het hier om twee heel verschillende functies gaat die niets met elkaar te maken hebben. Hetzelfde geldt voor de combinatie luchtreiniger en airco.
 
Deze combinatie van functies leidt alleen maar tot een hoger energiegebruik en een hogere storingsgevoeligheid. Meestal heb je de gecombineerde functies ook niet gelijktijdig nodig.
 
Wij hebben ervoor gekozen om ons volledig te focussen en specialiseren op luchtreiniging, voor een optimaal resultaat tegen zo laag mogelijke kosten.

LUCHTREINIGER SLAAPKAMER

Het is opvallend dat diverse van onze klanten na de eerste aanschaf voor hun bedrijf, later nog een mobiele luchtreiniger bestellen voor in hun eigen slaapkamer. Vooral mensen die onrustig slapen of af en toe licht snurken. Wij krijgen positieve feedback terug van deze klanten over het effect van luchtreiniging op hun nachtrust.

Luchtreiniger aanbieding

Portaal Check heeft een als aanbieding een combinatie-deal van de AIR8 260i NANO luchtreiniger + de AIR8 Guard Edge luchtkwaliteitsmeter. Hiermee profiteert u extra van beide ‘smart’ apparaten.

Beide kunnen via wifi met elkaar communiceren en in de app kunt u instellen wat de luchtreiniger moet doen als de luchtkwaliteitsmeter een bepaalde waarde meet. Bijvoorbeeld in een hogere stand schakelen als het gemeten CO2-gehalte boven een bepaalde waarde komt.

Daarnaast is de AIR8 280 NANO nu nog goedkoper. We hebben de prijs tijdelijk verlaagd van 315 naar 285 euro.

Luchtreiniger kopen

Als u een luchtreiniger gaat kopen, is het belangrijk dat u kunt rekenen op goed advies en uitmuntende service. Wij van Portaal Check bieden beide.
 
Onze adviseurs kunnen voor u bepalen welke capaciteit luchtreiniging u nodig heeft in uw specifieke situatie. Ook kunnen we een luchtmeting op locatie uitvoeren. En voor vragen kunt u ons altijd bellen.
 
Geeft u de voorkeur aan het leasen van luchtreinigers? Bekijk dan hier onze lease-optie.

 

Berekenen capaciteit luchtreiniging

luchtreiniger CAPACITEIT

Zo berekent u de benodigde capaciteit van uw luchtreiniger

Om te bepalen welke luchtreiniger u nodig heeft en hoeveel, dan is de benodigde capaciteit het meest belangrijk.

De bepalende factoren hiervoor zijn de inhoud van de ruimte én de luchtverversingsgraad (Air Changes per Hour – ACH). Het aantal maal per uur dat de lucht in de ruimte gefilterd en ontsmet moet worden is afhankelijk van het aantal mensen dat gemiddeld in de ruimte aanwezig is en eventuele omstandigheden waarin sprake is van extra vervuiling. Denk bijvoorbeeld aan tandartspraktijken waar een bovengemiddelde hoeveelheid aerosolen (hele kleine waterdruppeltjes) rondzweeft. Meer uitzonderingen vindt u in de linkerkolom.

Bouwbesluit en ARBO norm

In de meeste gevallen kun je werken met een ACH van 4, zoals geadviseerd door Harvard Healthy Buildings (autoriteit in de VS) en de wereldgezondheidorganisatie WHO. De hiermee berekende capaciteit ligt doorgaans boven de norm Bouwbesluit 2012 en de ARBO norm, omdat die de bezettingsgraad in een ruimte laten meebepalen. Dit heeft echter als risico dat bij relatief weinig mensen in een ruimte niet alle lucht door de luchtreiniger wordt aangetrokken door het ontstaan van dode hoeken waar de lucht onvoldoende circuleert.

De ACH van 4 vermenigvuldig je met de inhoud van de ruimte in kubieke meters en dat geeft je de benodigde luchtreinigingscapaciteit.

capaciteit AIR8 luchtreinigers

Voor onze modellen betekent dit het volgende:

26oi NANO – capaciteit = 260 m3/uur – gedeeld door 4 betekent dit geschikt voor een ruimte tot 65 m3. Bij een standaard plafondhoogte van 2,5 meter betekent dit een vloeroppervlakte van 26 m2 (bijvoorbeeld 4 x 6,5 meter).

280 NANO – capaciteit = 280 m3/uur – gedeeld door 4 betekent dit geschikt voor een ruimte tot 70 m3. Bij een standaard plafondhoogte van 2,5 meter betekent dit een vloeroppervlakte van 28 m2 (bijvoorbeeld 4 x 7 of 5 x 5,5 meter).

720i EDGE – capaciteit = 720 m3/uur – gedeeld door 4 betekent dit geschikt voor een ruimte tot 180 m3. Bij een standaard plafondhoogte van 2,5 meter betekent dit een vloeroppervlakte van 72 m2 (bijvoorbeeld 8 x 9 meter). Dit model heeft geen UV-ontsmetting, maar wel de hoge filtratiegraad van 99,97%.

1000i Pro – capaciteit = 1000 m3/uur – gedeeld door 4 betekent dit geschikt voor een ruimte tot 250 m3. Bij een standaard plafondhoogte van 2,5 meter betekent dit een vloeroppervlakte van 100m2 (bijvoorbeeld 10 x 10 of 5 x 20 meter).

1200i PRO – capaciteit = 1200 m3/uur – gedeeld door 4 betekent dit geschikt voor een ruimte tot 300 m3. Bij een standaard plafondhoogte van 2,5 meter betekent dit een vloeroppervlakte van 120 m2 (bijvoorbeeld 10 x 12 of 6 x 20 meter).

Aanschaf luchtreiniger

Luchtreiniger met Rentevrije lease-optie en zorgeloos onderhoud

Overweegt u de aanschaf van een groot aantal mobiele luchtreinigers, maar houdt het investeringsbedrag u tegen? Wij bieden u een rentevrije lease-optie aan!

Ook kunnen wij het onderhoud voor u verzorgen. Dit is op zich een eenvoudige handeling met onze complete filterpakketten, maar wij kunnen ook langs komen om het voor u te doen en de luchtreinigers nog eens extra te controleren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze adviseurs.

Deze bedrijven werken aan een gezonde werkomgeving

Winkelwagen
Scroll to Top