Luchtreiniger

Een binnenklimaat voor 99,97 procent ontdaan van pollen, fijnstof, bacteriën, virussen, toxische stoffen, onaangename geuren, …. Het kan met de AIR8 mobiele luchtreiniger die gebaseerd is op meertrapsfiltratie met onder meer medische klasse HEPA-filtratie, UVGI-ontsmetting en ionisatie.

Onze luchtreiniger voorkomt verspreiding van

Het antwoord op de meest gestelde vragen over luchtreinigers:

Onze 6-traps-filtratie

Wat maakt de AIR8 luchtreiniger zo goed?

Het ene HEPA filter is de ander niet

HEPA is een afkorting van high-efficiency particulate air en staat voor luchtfilters die tussen minimaal 85% van alle stofdeeltjes van 0,3 micrometer (µm) tegenhouden. Overigens worden ook deeltjes kleiner dan 0,3 µm beter afgevangen dan het aangegeven percentage, maar dat is een heel technisch verhaal. Belangrijk is te weten dat er verschillende klassen HEPA-filters zijn.

HEPA filter klassen

HEPA-klasseRetentie (totaal)
E10> 85%
E11> 95%
E12> 99,5%
H13> 99,95%

De AIR8 luchtreiniger maakt gebruik van een HEPA H13-filter wat uitzonderlijk hoog is in vergelijking met vele andere luchtbehandelingssystemen.

Deze situaties vragen om een hogere luchtreinigingsfactor

reviews AIR8 luchtreinigers

Ayt Celik
Ayt Celik@hair4uzaandam
Lees verder
Inmiddels enige tijd, naar tevredenheid, draaiend met Air8 1200i Pro in de salon. Gelukkig nul besmettingen gehad binnen deze periode en dit willen we graag zo houden.
Benjamin van Ast
Benjamin van Ast@TeamFitpoint
Lees verder
De motivatie is dat we door een betrekkelijk kleine investering een optimale bescherming van onze leden en instructeurs kunnen bieden.
Martin Kersbergen
Martin Kersbergen@deStoomhal
Lees verder
De reden dat ik die ‘luchtwasser’ heb gekocht, zoals ik ‘m noem, is dat ik het beste wil voor mijn gasten. Ik wil dat ze zich hier fijn voelen, dat ze lekker onbekommerd hun gang kunnen gaan, zonder zich zorgen te hoeven maken over zaken als luchtkwaliteit. De ventilatie was al goed geregeld, maar nu is het nóg beter geregeld.
Hilde van Peer
Hilde van Peer@HildePeerBeautyConsult
Lees verder
Als behandelaar blijven we met, desinfectie en hygiëne wegwerpmaterialen, conform de opgelegde Corona-maatregelen om in strikte veiligheid te kunnen werken, zoals we reeds in het verleden deden. Bijkomend hebben we CO2-meters in elke ruimte en als extra een medische luchtreiniger aan het onthaal.
Martijn Bos
Martijn Bos@trojanpoweracademy
Lees verder
De luchtkwaliteit in ons centrum was al goed. Maar wat dit apparaat in één nacht voor elkaar heeft gekregen, vind ik echt onvoorstelbaar. Daarom heb ik er ook meteen één voor thuis gekocht. Ik ben er echt heel blij mee en de mensen die hier trainen ook.
Filip De Meyer
Filip De Meyer@brasserieestelle
Lees verder
Het is niet enkel voor onze klanten, maar ook onze medewerkers en leveranciers. Iedereen die aanwezig is in het restaurant moet er op kunnen vertrouwen dat we er alles aan doen om een veilige omgeving te creëren.
Vorige
Volgende
Smart CO2 meter van AIR8 bij Brasserie Estelle

‘Zelfs bij een vol restaurant blijft de luchtkwaliteit perfect in orde’

De uitbaters van Brasserie Estelle maakten gebruik van onze combideal van een slimme CO2 meter en de even ‘smart’ AIR260i luchtreiniger, die via WiFi met elkaar communiceren. Wij vroegen Filip De Meyer naar de achterliggende motivatie en zijn eerste ervaring met de door de CO2 meter aangestuurde luchtreiniger.

AIR8 luchtreiniger in sportschool Fitpoint Zoetermeer

‘Optimale bescherming door een betrekkelijk kleine investering’

Na het nodige vooronderzoek koos Benjamin van Ast voor AIR8 mobiele luchtreinigers om een veilige omgeving te creëren in Fitpoint Zoetermeer. De medewerkers en klanten van de sportschool zijn zo enthousiast dat enkelen ook zelf tot aanschaf van een luchtreiniger zijn overgegaan.

Martijn Bos

‘Ik merkte meteen het verschil, wég waren de zweetluchtjes!’

“Iedereen weet natuurlijk dat een schone en frisse omgeving heel belangrijk is bij het sporten”, vertelt Martijn Bos, eigenaar van de Trojan Power Academy in Haarlem. “Daarom is ons centrum uitgerust met een luchtreinigingsysteem waar je U tegen zegt. Desondanks hingen elke ochtend de gebruikelijke sportluchtjes in de dojo. Dat hoort nou eenmaal bij een sportruimte dacht ik altijd. Nu weet ik beter.”

Infographic over het belang van luchtreiniging

wat doet een luchtreiniger?

luchtreiniger zorgt voor 99,97% schone lucht

De lucht in een kantoor of klaslokaal kan al gauw een vijfvoud aan schadelijke stoffen bevatten als de buitenlucht. Voldoende ventileren is daarom belangrijk. Maar als het buiten koud is, blijven de ramen toch veelal dicht. Daarnaast verdunt de buitenlucht de hoeveelheid schadelijke en ongewenste stoffen in de binnenlucht, maar verwijdert deze niet.

Met de toegenomen aandacht voor pollenallergie, de schadelijke effecten van fijnstof en verspreiding van ziektekiemen als het coronavirus via aerosolen, is er veel belangstelling voor luchtreiniging in bedrijfsgebouwen, kantoren, horeca-gelegenheden, behandelcentra en op scholen. Vaak kijkt men op tegen de hoge kosten van een centraal luchtbehandelingssysteem. Er is echter een veel eenvoudigere, goedkopere en meer effectieve oplossing in de vorm van mobiele luchtreinigers.

De moderne luchtreinigers halen 99,97 procent van de verontreinigende en ziekteverwekkende deeltjes uit de binnenlucht en maken deze onschadelijk. De technologische ontwikkelingen hebben geleid tot apparatuur die een beperkte investering vragen, weinig onderhoud vergen en plug & play direct zijn in te zetten voor een optimale luchtreiniging.

Infographic zestraps luchtreiniging

zo werkt een air8 luchtreiniger

Aanschaf luchtreiniger

Luchtreiniger met Rentevrije lease-optie en zorgeloos onderhoud

Overweegt u de aanschaf van een groot aantal mobiele luchtreinigers, maar houdt het investeringsbedrag u tegen? Wij bieden u een rentevrije lease-optie aan!

Ook kunnen wij het onderhoud voor u verzorgen. Dit is op zich een eenvoudige handeling met onze complete filterpakketten, maar wij kunnen ook langs komen om het voor u te doen en de luchtreinigers nog eens extra te controleren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze adviseurs.

Berekenen capaciteit luchtreiniging

Welke luchtreiniger kopen?

Zo berekent u de benodigde capaciteit van uw luchtreiniger

Om te bepalen welke luchtreiniger u nodig heeft en hoeveel, dan is de benodigde capaciteit het meest belangrijk.

De bepalende factoren hiervoor zijn de inhoud van de ruimte én de luchtverversingsgraad (Air Changes per Hour – ACH). Het aantal maal per uur dat de lucht in de ruimte gefilterd en ontsmet moet worden is afhankelijk van het aantal mensen dat gemiddeld in de ruimte aanwezig is en eventuele omstandigheden waarin sprake is van extra vervuiling. Denk bijvoorbeeld aan tandartspraktijken waar een bovengemiddelde hoeveelheid aerosolen (hele kleine waterdruppeltjes) rondzweeft. Meer uitzonderingen vindt u in de linkerkolom.

In de meeste gevallen kun je werken met een ACH van 4, zoals geadviseerd door Harvard Healthy Buildings (autoriteit in de VS) en de wereldgezondheidorganisatie WHO. De hiermee berekende capaciteit ligt doorgaans boven de norm Bouwbesluit 2012 en de ARBO norm, omdat die de bezettingsgraad in een ruimte laten meebepalen. Dit heeft echter als risico dat bij relatief weinig mensen in een ruimte niet alle lucht door de luchtreiniger wordt aangetrokken door het ontstaan van dode hoeken waar de lucht onvoldoende circuleert.

De ACH van 4 vermenigvuldig je met de inhoud van de ruimte in kubieke meters en dat geeft je de benodigde luchtreinigingscapaciteit.

capaciteit AIR8 luchtreinigers

Voor onze modellen betekent dit het volgende:

26oi NANO – capaciteit = 260 m3/uur – gedeeld door 4 betekent dit geschikt voor een ruimte tot 65 m3. Bij een standaard plafondhoogte van 2,5 meter betekent dit een vloeroppervlakte van 26 m2 (bijvoorbeeld 4 x 6,5 meter).

280 NANO – capaciteit = 280 m3/uur – gedeeld door 4 betekent dit geschikt voor een ruimte tot 70 m3. Bij een standaard plafondhoogte van 2,5 meter betekent dit een vloeroppervlakte van 28 m2 (bijvoorbeeld 4 x 7 of 5 x 5,5 meter).

720i EDGE – capaciteit = 720 m3/uur – gedeeld door 4 betekent dit geschikt voor een ruimte tot 180 m3. Bij een standaard plafondhoogte van 2,5 meter betekent dit een vloeroppervlakte van 72 m2 (bijvoorbeeld 8 x 9 meter). Dit model heeft geen UV-ontsmetting, maar wel de hoge filtratiegraad van 99,97%.

1200i PRO – capaciteit = 1200 m3/uur – gedeeld door 4 betekent dit geschikt voor een ruimte tot 300 m3. Bij een standaard plafondhoogte van 2,5 meter betekent dit een vloeroppervlakte van 120 m2 (bijvoorbeeld 10 x 12 of 6 x 20 meter).

Deze bedrijven gingen u voor

Winkelwagen
nl_NLNederlands
Scroll naar top