AIR8 luchtreiniger in sportschool Fitpoint Zoetermeer

‘Optimale bescherming door een betrekkelijk kleine investering’

Na het nodige vooronderzoek koos team Fitpoint voor AIR8 mobiele luchtreinigers om een veilige omgeving te creëren in Fitpoint Zoetermeer. De medewerkers en klanten van de sportschool zijn zo enthousiast dat enkelen ook zelf tot aanschaf van een luchtreiniger zijn overgegaan.

Wij gingen op bezoek bij Fitpoint Zoetermeer en vroegen Benjamin van Ast naar de overwegingen van het team om voor AIR8 te kiezen en de eerste ervaringen met mobiele luchtreinigers.

Waarom zochten jullie naar een mobiele luchtreiniger met HEPA-filter?

Begin 2021 werden sociale media overspoeld met zin- en onzinverhalen rondom de extra verspreiding van Covid door zogenoemde aerosolen. Microscopisch kleine vochtdeeltjes waar virusdeeltjes in kunnen zitten. Zij maken dankbaar gebruik van luchtstromen in besloten ruimtes om zich te verplaatsen. Aangenomen werd, en bewezen is inmiddels, dat hierdoor het aantal besmettingen zelfs ver buiten de heilig verklaarde 1.5 meter eenvoudig kan plaatsvinden.

In deze periode verschenen er in de media ook de nodige artikelen over de HEPA-filters in vliegtuigen en de effectiviteit hiervan. In onze sportschool met een aanbod van meer dan 100 groepslessen per week hebben wij altijd gestreefd naar voldoende afstand en ventilatie. Doordat er een advies lag om het aircosysteem niet te gebruiken gedurende de lessen zijn wij op zoek gegaan naar een andere oplossing.

Hoe zijn jullie bij Portaal Check terecht gekomen?

Wij zijn toen een speurtocht begonnen om HEPA-filters in te laten bouwen in onze aircosystemen. De leverancier van onze aircosystemen heeft ons echter niet verder kunnen helpen. Uiteindelijk bracht een zoektocht op Google ons bij de firma Portaal Check in Wormer.

Nu is de aanschaf van een nieuw soort apparatuur, met voor ons geheel onbekende mogelijkheden, c.q. onmogelijkheden, vaak een kwestie van een ‘klik hebben’ en vertrouwen. Na wat telefonische contacten en een reisje naar Wormer was de klik er zeker en daardoor ook het vertrouwen.

Waar in de sportschool staan de luchtreinigers?

In eerste instantie hebben we een luchtreiniger aangeschaft voor onze grote zaal waar een groot deel van de groepslessen worden gegeven. Daarna hebben we er ook één in onze spinningzaal laten plaatsen. Beide apparaten staan op zwenkwieltjes en zijn zeer eenvoudig te verplaatsen. Stekker in de wandcontactdoos en het toestel is klaar voor gebruik. Plug & Play in optima forma.

犀利士 Wat gaf uiteindelijk de doorslag om voor AIR8 te kiezen?

De motivatie is dat we door een betrekkelijk kleine investering een optimale bescherming van onze leden en instructeurs kunnen bieden. Omdat groepslessen in onze club een zeer belangrijk aspect vormen zijn wij er extra op gebrand om in de zalen voor een milieu te zorgen waarin ieder zich veilig voelt om te sporten.

Hebben jullie al reacties van klanten gehad? Wat zeggen ze?

Na het plaatsen van de reinigers waren de reacties van leden en instructeurs zeer positief. Er zijn zelfs mensen geweest die hierna in hun persoonlijke omgeving een apparaat hebben aangeschaft. Vermindering van hooikoortsachtige klachten en allergieën zijn zondermeer keiharde feiten. Gedurende een korte bedrijfssluiting is er een kleine unit op een kantoor geplaatst van één van onze medewerksters met behoorlijke allergische en astmatische klachten. Deze dame merkte een dusdanige verbetering van haar klachten dat zij inmiddels een toestel in haar slaapkamer heeft staan en de aanschaf van een tweede apparaat voor in de huiskamer overweegt.

Dat het in ons bedrijf een doorslaand succes is blijkt wel uit het feit dat na een recente verbouwing van één van onze zalen een derde toestel is aangeschaft. Dit was nodig omdat de capaciteit van de eerder gekochte reiniger niet meer voldeed aan de extra 30 procent extra binnenruimte.

Populair

Winkelwagen
Scroll to Top