Printpapier en Kopieerpapier

Bent u op zoek naar hoogwaardig papier voor uw bedrijf? Zoek dan niet verder dan ons brede assortiment printpapier en kopieerpapier!

Formaten van Papier

A0: 1189 x 841 mm
A1: 841 x 594 mm
A2: 594 x 420 mm
A3: 420 x 297 mm
A4: 297 x 210 mm
A5: 210 x 148 mm
A6: 148 x 105 mm
A7: 105 x 74 mm
A8: 52×74 mm
A9: 37×52 mm
A10: 26×37 mm

A-formaten papier hebben dezelfde beeldverhouding. Zo begint de A-serie met het A0 formaat. Vouw je deze dubbel dan krijg je het A1 formaat. En vouw je deze weer dubbel dan krijg je het A2 formaat.  Uiteindelijke houd je het kleinste papierformaat in de A-serie over.

Leverancier Printpapier en kopieerpapier

Portaal Check is de leverancier van print- en kopieerpapier. Voor meer informatie en persoonlijke wensen kun je altijd contact opnemen met één van onze adviseurs.

Kwaliteit papier

Als je op zoek bent naar hoogwaardig printpapier en kopieerpapier, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden een ruime selectie van printerpapier, kopieerpapier en andere soorten papier, in verschillende maten en formaten, waaronder A4 papier, A3 papier en A5 papier.

Ons printpapier wit A4 is van topkwaliteit en is speciaal ontworpen om aan de eisen van moderne printers te voldoen. Onze producten zijn verkrijgbaar in zowel grote als kleine hoeveelheden, waardoor je altijd genoeg papier bij de hand hebt voor al je afdrukbehoeften.

Milieuvriendelijk papier

Als het gaat om papier, is er tegenwoordig meer aandacht voor milieuvriendelijke opties. Gelukkig zijn er steeds meer papierproducten op de markt die op een duurzame en verantwoorde manier worden geproduceerd. Deze milieuvriendelijke papierproducten zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de mensen die ze maken.

Een van de belangrijkste dingen om naar te kijken bij milieuvriendelijk papier is de bron van het materiaal. Papier kan bijvoorbeeld gemaakt worden van gerecyclede materialen of van duurzaam beheerde bossen. Dit laatste betekent dat er geen schade wordt toegebracht aan de natuur en er wordt gezorgd voor het behoud van het ecosysteem. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van het product en aan de bescherming van de natuur.

Naast duurzaam geproduceerd papier zijn er ook fairtrade producten op de markt. Deze producten zorgen ervoor dat de arbeiders die betrokken zijn bij de productie van het papier een eerlijke vergoeding ontvangen en dat er geen sprake is van uitbuiting. Hierdoor wordt er gezorgd voor een eerlijke behandeling van de werknemers en wordt er bijgedragen aan een betere wereld.

Een ander voordeel van milieuvriendelijk papier is dat het vaak van hogere kwaliteit is. Dit betekent dat het langer meegaat en dus minder snel vervangen hoeft te worden. Dit vermindert de belasting op het milieu en draagt bij aan de duurzaamheid van het product.

Kortom, er zijn verschillende soorten milieuvriendelijk papier beschikbaar die bijdragen aan duurzaamheid en het behoud van natuur en milieu. Het is belangrijk om te kijken naar de bron van het materiaal en of het papier fairtrade is geproduceerd. Door te kiezen voor milieuvriendelijke papierproducten kunnen we allemaal bijdragen aan een betere wereld.

Keurmerken

FSC papier staat voor Forest Stewardship Council. Dit keurmerk laat zien dat de grondstof voor papier en papierproducten afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen wereldwijd.

PEFC papier is een internationaal keurmerk voor papier en hout. Om dit keurmerk te kunnen krijgen moet ten minste 70% van het PEFC papier bestaan uit vezels van hout uit PEFC beheerd bos of gerecyclede vezels. Het overige materiaal komt uit gecontroleerde legale oogst.

Het fairtrade keurmerk garandeert dat producten voldoen aan de normen voor eerlijke handel.

Goedkoop papier

Als u op zoek bent naar het juiste papier voor uw project, is het belangrijk om te weten dat de prijzen van papier kunnen variëren op basis van het merk en het type papier dat u kiest. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende prijzen van papier soorten en merken.

Allereerst zijn er de standaardpapieren, zoals copy- en printpapier, die vaak betaalbaar zijn en geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Deze papieren zijn verkrijgbaar in verschillende merken en prijsklassen, en het is belangrijk om te weten dat hogere prijzen niet altijd garant staan voor betere kwaliteit.

Naast de prijs van het papier zelf moet u ook rekening houden met andere factoren, zoals de kosten van het afdrukken en de benodigde hoeveelheid papier voor uw project. Het is ook belangrijk om te overwegen of het papier dat u kiest geschikt is voor uw printer, zodat u geen extra kosten hoeft te maken voor het vervangen van inkt of het repareren van uw printer.

Het vinden van de juiste papierkeuze kan een uitdaging zijn, maar door de verschillende prijzen en merken te vergelijken, kunt u het beste papier vinden dat past bij uw budget en kwaliteitseisen. Vergeet niet om rekening te houden met alle kosten en factoren voordat u uw keuze maakt.

kopieerpapier-a4-75g-

Papier formaten

Als het gaat om printen en kopiëren, is het belangrijk om het juiste formaat papier te kiezen. Er zijn verschillende formaten papier beschikbaar, zoals A4 papier, A3 papier en A5 papier, die geschikt zijn voor verschillende toepassingen.

Het type papier dat wordt gebruikt voor printen en kopiëren wordt meestal aangeduid als printpapier, printerpapier of kopieerpapier. Dit papier is ontworpen om consistent en probleemloos door printers en kopieermachines te lopen. Het kan in verschillende diktes en gewichten worden verkregen, afhankelijk van de gewenste kwaliteit van het eindproduct.

Het is belangrijk om het juiste papierformaat te kiezen om ervoor te zorgen dat het document er professioneel uitziet en geschikt is voor het beoogde gebruik. Door rekening te houden met het papierformaat en het juiste type printpapier, printerpapier of kopieerpapier te kiezen, kunnen goede resultaten worden bereikt bij het printen en kopiëren van documenten.

A4 formaat

A4 papier is het meest voorkomende formaat papier en wordt vaak gebruikt voor standaard documenten zoals brieven, facturen en rapporten. Dit formaat is 210 x 297 mm en past perfect in de meeste printers en kopieermachines. Het is ook het standaardformaat voor internationale normen en richtlijnen.

 A3 formaat

A3 papier, daarentegen, is groter dan A4 papier en meet 297 x 420 mm. Het wordt vaak gebruikt voor posters, brochures en grafieken, omdat het meer ruimte biedt voor afbeeldingen en tekst. Het kan ook worden gebruikt voor het afdrukken van spreadsheets en tabellen die te groot zijn voor A4-formaat.

A5 formaat

A5 papier is het kleinste formaat van de drie en meet 148 x 210 mm. Het wordt vaak gebruikt voor kleine notitieblokjes, uitnodigingen en kaarten. Het is ook handig voor het maken van kleine handleidingen of boekjes.

A-serie papiergewichten: alles wat je moet weten

Het gewicht van papier speelt een belangrijke rol bij het kiezen van het juiste materiaal voor je project. In de wereld van papier wordt het gewicht gemeten en weergegeven als het aantal grammen per vierkante meter (g/m²), gebaseerd op het standaard A0-formaat.

Laten we eens kijken naar de specifieke gewichten in de A-serie:
80 g/m²: Dit gewicht is het meest gangbaar voor briefpapier en andere correspondentie. Het biedt een goede balans tussen lichtheid en stevigheid, waardoor het perfect is voor dagelijks gebruik.
90 g/m²: Als je op zoek bent naar iets minder doorschijnend papier voor je correspondentie, is 90 gram een uitstekende keuze. Het geeft je documenten net dat beetje extra body en zorgt voor een professionele uitstraling.

Voor speciale toepassingen waarbij steviger papier vereist is, zijn er diverse opties beschikbaar. Afhankelijk van de mogelijkheden van je printer, kun je kiezen voor papier met een gewicht van 120, 160, 170, 180, of zelfs 200 en 240 gram. Dit zwaardere papier is ideaal voor bijvoorbeeld visitekaartjes, uitnodigingen of marketingmateriaal, waarbij je een indrukwekkende en duurzame uitstraling wilt creëren.

Het is handig om te weten dat een vel A0 van een bepaald papiergewicht overeenkomt met het gewicht dat wordt aangegeven. Bijvoorbeeld, een vel A0 van 80 grams papier weegt precies 80 gram. Als je een vel A4 uit datzelfde vel A0 haalt, weegt het vel A4 5 gram. Deze informatie kan van pas komen bij het bepalen van het juiste aantal postzegels voor verzending.

Bij het kiezen van het papiergewicht is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke vereisten van je project. Of je nu belangrijke zakelijke documenten wilt versturen of opvallend promotiemateriaal wilt creëren, er is altijd een geschikt papiergewicht beschikbaar om aan je behoeften te voldoen. Ontdek de mogelijkheden en maak van elk project een succes met de juiste keuze in papiergewicht.

A-serie Papier gewichten

A0 – 80 gram
A1 – 40 gram
A2 – 20 gram
A3 – 10 gram
A4 – 5 gram
A5 – 2,5 gram
A6 – 1,25 gram

Papier dikte

Als het gaat om papier, is de dikte een belangrijke factor om rekening mee te houden. Papierdikte wordt vaak gemeten in gram per vierkante meter (g/m²) en kan variëren afhankelijk van het papierformaat en het doel van het papier.

A3 papier, bijvoorbeeld, is een veelgebruikt formaat in de grafische industrie en heeft een dikte van ongeveer 120 g/m². Dit is aanzienlijk dikker dan standaard A4 papier, dat meestal een dikte heeft van ongeveer 80 g/m². Voor kleinere papierformaten, zoals A5 papier, wordt vaak dezelfde dikte gebruikt als A4 papier.

Het is belangrijk om de juiste papierdikte te kiezen voor uw specifieke toepassing. Voor drukwerk en andere commerciële toepassingen kan een dikte van 200-250 g/m² nodig zijn voor een professioneel resultaat. Aan de andere kant kan dunner papier geschikt zijn voor dagelijkse toepassingen zoals notities maken of printen van e-mails.

Kortom, de dikte van papier is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van het juiste papier voor uw toepassing. Zorg ervoor dat u de juiste dikte kiest voor uw behoeften, of het nu gaat om A3 papier, A4 papier, A5 papier of een ander formaat.

Papier witheid

Als het gaat om het kiezen van het juiste papier voor uw afdrukbehoeften, is de witheid van het papier een belangrijke factor om te overwegen. Wit papier heeft een hogere helderheid en reflecteert meer licht dan gekleurd papier, waardoor afgedrukte afbeeldingen en tekst scherper en duidelijker worden weergegeven.

CIE waarde papier heeft een CIE waarde. Hoe hoger de waarde hoe witter het papier. De standaard waarde van een papiertje is meestal rond de CIE150 en CIE165

Bij het kiezen van wit papier zijn er verschillende tinten om uit te kiezen. De meest voorkomende tinten zijn helderwit, natuurlijk wit en crèmekleurig. Heldere tinten zijn het meest geschikt voor afbeeldingen en afgedrukte tekst, terwijl natuurlijke tinten geschikter zijn voor afdrukken met een zachtere uitstraling. Crèmekleurig papier heeft een warmere uitstraling en is geschikt voor formele documenten zoals uitnodigingen en brieven.

Kleur papier

Naast wit papier zijn er ook verschillende kleuren papier beschikbaar om uit te kiezen. Gekleurd papier kan een leuke en creatieve manier zijn om afdrukken op te fleuren. Sommige populaire kleuren zijn lichtblauw, roze, geel en groen. Het is echter belangrijk om op te merken dat afgedrukte afbeeldingen en tekst minder scherp kunnen lijken op gekleurd papier in vergelijking met wit papier.

Kortom, bij het kiezen van het juiste papier voor uw afdrukbehoeften is de witheid van het papier een belangrijke factor om te overwegen. Hoewel gekleurd papier een leuke optie kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat wit papier het meest geschikt is voor scherpe en duidelijke afdrukken. Er zijn verschillende witte tinten om uit te kiezen, afhankelijk van de gewenste uitstraling van uw afdrukken.

Ontdek nu Schokkende risico's van lithium-Ion fietsaccu's!

Ontdek nu: Schokkende risico’s van lithium-Ion fietsaccu’s!

Welkom bij een superbelangrijk praatje over een verborgen gevaar dat zich kan verstoppen in jouw elektrische fiets: de lithium-ion accu. Deze accu’s zijn fantastisch omdat ze ons helpen sneller en verder te fietsen zonder te puffen, maar ze kunnen ook risico’s met zich meebrengen die niet altijd even duidelijk zijn. Vandaag gaan we het hebben over hoe deze handige accu’s soms letterlijk in vlammen kunnen opgaan en wat jij kunt doen om dat te voorkomen.

Kantoorartikelen inkopen Pas op voor deze fouten!

Kantoorartikelen inkopen? Pas op voor deze fouten!

Aan alle inkopers van kantoorartikelen! Ik ben hier om je te helpen enkele veelvoorkomende valkuilen te vermijden bij het kopen van kantoorartikelen. Als je, net als ik, al twee decennia bezig bent met het adviseren van inkopers, dan weet je dat er zoveel meer bij komt kijken dan simpelweg wat pennen en papier bestellen. Laten we eens kijken naar enkele veelgemaakte fouten die je misschien wilt vermijden.

Winkelwagen
Scroll to Top