Temperatuurmeten met Portaal Check mini-scanner

Vele sectoren omarmen temperatuurmeting

Bedrijven met een grote diversiteit aan sectoren hebben de afgelopen weken gekozen voor het plaatsen van infrarood temperatuurmeting bij de ingang om te voorkomen dat mensen met koorts hun pand betreden. Vooral de mini-scanner is erg populair omdat iedereen zelf zijn of haar temperatuur kan meten en aflezen.

Productiebedrijven

Productiebedrijven kiezen voor temperatuurmeting bij de poort om te voorkomen dat zijn hun bedrijf moeten sluiten vanwege een corona-uitbraak onder het personeel. Naast afstands- en hygiënemaatregelen is koortsdetectie de derde stap in hun strategie. Zo heeft groenten- en fruit-verwerker Combilo al een aantal koortsige mensen kunnen afvangen.

De agrarische sector is sowieso een belangrijke klant voor koortsdetectie-systemen. Dat is te verklaren is uit het feit dat deze bedrijven in de zomermaanden met een piekbezetting zitten voor het oogsten en verwerken van de producten.

Advocaten- en notariskantoren

Vanuit advocaten- en notariskantoren wordt aangegeven dat zij de temperatuurmeting bij de ingang als een belangrijke verantwoordelijkheid naar hun klanten zien. Dat geldt ook voor de vastgoedbedrijven die een miniscanner met display en dispenser bij de voordeur hebben laten plaatsen.

Zorgsector

Sinds de eerste week van augustus komen opvallend veel aanvragen uit de zorgsector. Dat gaat van specialistische poliklinieken tot zorgcentra en kinderopvang.

Regionale uitbraken

Niet geheel verrassend is dat een toename van het aantal corona-gevallen in de regio bij bedrijven en instanties de noodzaak laten inzien om hun corona-strategie uit te breiden met koortsdetectie aan de poort. Dat werd duidelijk bij de uitbraak in Antwerpen toen bedrijven in de stad snel een online bestelling plaatsten voor een mini-scanner of scanpistool en we zien nu half augustus hetzelfde effect in het zuidwesten van Nederland.

Populair

Winkelwagen
Scroll to Top