Heropstart Horeca Vlaanderen sectorprotocollen

Horeca Vlaanderen helpt ondernemers met verantwoorde heropstart

Horeca Vlaanderen heeft per sector richtlijnen en protocollen opgesteld waarin duidelijk staat omschreven hoe een horecaondernemer zijn of haar zaak klaarstoomt voor de heropstart na de lockdown.

Heropstart Horeca

De sectorfederatie heeft affiches gemaakt voor de sectoren Hotel en logies, Eetgelegenheden en/of zalen, Drinkgelegenheden en  Feestzalen en catering. Voor elke zone in een locatie is een checklist met voorwaarden opgesteld, die gelden vanaf 27 juni 2021.

Deze zijn te downloaden vanaf de speciaal daarvoor ingerichte website Heropstart Horeca. Hier vindt u ook het actieplan Ventilatie.

Luchtkwaliteitsnorm

Het gebruik van een luchtkwaliteitsmeter (CO2-meter) is verplicht in de publieke gedeelten van een horecazaak waar consumptie plaatsvindt. Een uitzondering is er voor een open terras. De luchtkwaliteitsnorm is 900 ppm CO2.

Tussen de 900 en 1200 ppm CO2 dient de uitbater te beschikken over een actieplan om de luchtkwaliteit te verbeteren middels extra ventilatie of luchtzuivering. Boven de 1200 ppm dient de zaak onmiddellijk gesloten te worden.

Betrouwbare oplossing

Een eenvoudige, snel toepasbare en betrouwbare oplossing is de combinatie van een luchtkwaliteitsmeter die een mobiele luchtreiniger aanstuurt, waardoor het gehalte aan ziektekiemen en schadelijke stoffen automatisch op een verantwoord niveau blijft. Hier leest u meer over deze oplossing.

Relevante producten

Populair

Winkelwagen
Scroll to Top