Vijf voor of over twaalf

Is het vijf voor of vijf over twaalf?

Vanavond worden de regels weer aangescherpt, weten we via het tactisch lekken van voorgenomen regeringsbesluiten. We mogen het nog geen lockdown noemen, al is het voor een sector als de horeca (en haar gasten) natuurlijk wel.

Ondertussen in China

Ondertussen draait het in China (nieuw) normaal door. Zeker nog niet zoals voor de corona-pandemie die haar oorsprong had in dit land, maar wel zijn alle activiteiten hervat. Dus ook horeca-bezoek en evenementen. Met beperkte groepsgrootte en met aanvullende voorzorgsmaatregelen.

Ook in China lukt het niet om mensen binnen bedrijven en uitgaansgelegenheden continu op anderhalve meter van elkaar te houden. Daarom zie je een aantal aanvullende maatregelen vrijwel overal terug waar groepen mensen bij elkaar komen: temperatuur meten, mondkapjes en ontsmetting van de handen.

Hoeveel golven?

Hier zitten we met een tweede corona-golf, waarvan we niet weten wanneer die zijn piek bereikt. En waarom zou het na twee golven ophouden? We zitten pas in oktober, met nog het hele winterseizoen voor ons.

Het is nu of nooit om te bepalen of je als bedrijf meewerkt aan het een halt toeroepen van Covid-19. Anders is de horeca-sector niet de enige die met een lockdown geconfronteerd zal worden.

Populair

Winkelwagen
Scroll to Top