Luchtreiniging

Een binnenklimaat voor 99,97 procent ontdaan van pollen, fijnstof, bacteriën, virussen, toxische stoffen, onaangename geuren, …. Het kan met luchtreiniging die gebaseerd is op meertrapsfiltratie met onder meer medische klasse HEPA-filtratie, UVGI-ontsmetting en ionisatie.

Aanvraag luchtkwaliteitsmeter op proef

Luchtreiniging voorkomt verspreiding van

Het antwoord op de meest gestelde vragen vind je hier:

Onze 6-traps-filtratie

Wat maakt AIR8 luchtreinigers zo goed?

Het ene HEPA filter is de ander niet

HEPA is een afkorting van high-efficiency particulate air en staat voor luchtfilters die tussen minimaal 85% van alle stofdeeltjes van 0,3 micrometer (µm) tegenhouden. Overigens worden ook deeltjes kleiner dan 0,3 µm beter afgevangen dan het aangegeven percentage, maar dat is een heel technisch verhaal. Belangrijk is te weten dat er verschillende klassen HEPA-filters zijn.

HEPA filter klassen

HEPA-klasseRetentie (totaal)
E10> 85%
E11> 95%
E12> 99,5%
H13> 99,95%

AIR8 luchtreinigers maken gebruik van HEPA H13-filters wat uitzonderlijk hoog is in vergelijking met vele andere luchtbehandelingssystemen.

Deze situaties vragen om een hogere luchtreinigingsfactor

Infographic over het belang van luchtreiniging

Het belang van schone lucht

De lucht in een kantoor of klaslokaal kan al gauw een vijfvoud aan schadelijke stoffen bevatten als de buitenlucht. Voldoende ventileren is daarom belangrijk. Maar als het buiten koud is, blijven de ramen toch veelal dicht. Daarnaast verdunt de buitenlucht de hoeveelheid schadelijke en ongewenste stoffen in de binnenlucht, maar verwijdert deze niet.

Met de toegenomen aandacht voor pollenallergie, de schadelijke effecten van fijnstof en verspreiding van ziektekiemen als het coronavirus via aerosolen, is er veel belangstelling voor luchtreiniging in bedrijfsgebouwen, kantoren, horeca-gelegenheden, behandelcentra en op scholen. Vaak kijkt men op tegen de hoge kosten van een centraal luchtbehandelingssysteem. Er is echter een veel eenvoudigere, goedkopere en meer effectieve oplossing in de vorm van mobiele luchtreinigers.

De moderne luchtreinigers halen ruim 99,9 procent van de verontreinigende en ziekteverwekkende deeltjes uit de binnenlucht en maken deze onschadelijk. De technologische ontwikkelingen hebben geleid tot apparatuur die een beperkte investering vragen, weinig onderhoud vergen en plug & play direct zijn in te zetten voor een optimale luchtreiniging.

Infographic zestraps luchtreiniging

Optimale luchtreiniging in 6 stappen

Rentevrije lease-optie en zorgeloos onderhoud

Overweegt u de aanschaf van een groot aantal apparaten, maar houdt het investeringsbedrag u tegen? Wij bieden u een rentevrije lease-optie aan!

Ook kunnen wij het onderhoud voor u verzorgen. Dit is op zich een eenvoudige handeling met onze complete filterpakketten, maar wij kunnen ook langs komen om het voor u te doen en de luchtreinigers nog eens extra te controleren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze adviseurs.

Berekenen capaciteit luchtreiniging

Zo bereken je de benodigde luchtreinigings-capaciteit

Om te bepalen welke capaciteit luchtreiniger(s) je nodig hebt is naast de inhoud van de ruimte ook Air Changes per Hour (ACH) belangrijk. Het aantal maal per uur dat de lucht in de ruimte gefilterd en ontsmet moet worden is afhankelijk van het aantal mensen dat gemiddeld in de ruimte aanwezig is en eventuele omstandigheden waarin sprake is van extra vervuiling. Denk bijvoorbeeld aan tandartspraktijken waar een bovengemiddelde hoeveelheid aerosolen (hele kleine waterdruppeltjes) rondzweeft. Meer uitzonderingen vind je in de linkerkolom.

In de meeste gevallen kun je werken met een ACH van 4, zoals geadviseerd door Harvard Healthy Buildings (autoriteit in de VS) en de wereldgezondheidorganisatie WHO. De hiermee berekende capaciteit ligt doorgaans boven de norm Bouwbesluit 2012 en de ARBO norm, omdat die de bezettingsgraad in een ruimte laten meebepalen. Dit heeft echter als risico dat bij relatief weinig mensen in een ruimte niet alle lucht door de luchtreiniger wordt aangetrokken door het ontstaan van dode hoeken waar de lucht onvoldoende circuleert.

De ACH van 4 vermenigvuldig je met de inhoud van de ruimte in kubieke meters en dat geeft je de benodigde luchtreinigingscapaciteit.

Luchtreinigingscapaciteit AIR8 modellen

Voor onze modellen betekent dit het volgende:

26oi NANO – capaciteit = 260 m3/uur – gedeeld door 4 betekent dit geschikt voor een ruimte tot 65 m3. Bij een standaard plafondhoogte van 2,5 meter betekent dit een vloeroppervlakte van 26 m2 (bijvoorbeeld 4 x 6,5 meter).

280 NANO – capaciteit = 280 m3/uur – gedeeld door 4 betekent dit geschikt voor een ruimte tot 70 m3. Bij een standaard plafondhoogte van 2,5 meter betekent dit een vloeroppervlakte van 28 m2 (bijvoorbeeld 4 x 7 of 5 x 5,5 meter).

720i EDGE – capaciteit = 720 m3/uur – gedeeld door 4 betekent dit geschikt voor een ruimte tot 180 m3. Bij een standaard plafondhoogte van 2,5 meter betekent dit een vloeroppervlakte van 72 m2 (bijvoorbeeld 8 x 9 meter). Dit model heeft geen UV-ontsmetting, maar wel de hoge filtratiegraad van 99,97%.

1200i PRO – capaciteit = 1200 m3/uur – gedeeld door 4 betekent dit geschikt voor een ruimte tot 300 m3. Bij een standaard plafondhoogte van 2,5 meter betekent dit een vloeroppervlakte van 120 m2 (bijvoorbeeld 10 x 12 of 6 x 20 meter).

Deze bedrijven gingen u voor

Winkelwagen
nl_NLNederlands
Scroll naar top