Luchtreiniging FAQ

Mobiele luchtreinigers: veelgestelde vragen

Is de aanschaf van een mobiele luchtreiniger noodzakelijk? Wat doet een ionisator? Hoeveel technische kennis heb ik nodig? Helpt de AIR8 luchtreiniger tegen corona? Hoe vaak moet ik de luchtfilters vervangen? Hoeveel geluid maakt het apparaat? Hier vind je de antwoorden op veelgestelde vragen over mobiele luchtreinigers.
AIR8 logo

Wat maakt AIR8 luchtreinigers zo goed?

Onze 6-traps-filtratie

Het ene HEPA filter is de ander niet

HEPA is een afkorting van high-efficiency particulate air en staat voor luchtfilters die tussen minimaal 85% van alle stofdeeltjes van 0,3 micrometer (µm) tegenhouden. Overigens worden ook deeltjes kleiner dan 0,3 µm beter afgevangen dan het aangegeven percentage, maar dat is een heel technisch verhaal. Belangrijk is te weten dat er verschillende klassen HEPA-filters zijn.

HEPA FILTER KLASSEN

HEPA-klasseRetentie (totaal)
E10> 85%
E11> 95%
E12> 99,5%
H13> 99,95%

AIR8 luchtreinigers maken gebruik van HEPA H13-filters wat uitzonderlijk hoog is in vergelijking met vele andere luchtbehandelingssystemen.

Luchtreiniging voorkomt verspreiding van

Werkt de AIR8 mobiele luchtreiniger tegen corona?

Wij garanderen de hoogste efficiëntie in het doden van bacteriën en virussen (zoals het coronavirus) door de toepassing van meerdere filter- en desinfectie-technologieën. Onze medische kwaliteit HEPA NANO-filters verwijderen 99,97% van alle schadelijke deeltjes uit de lucht.

Een honderd procent garantie is door niemand te geven, zelfs niet door de fabrikanten van de coronavaccins. Daarom blijft het belangrijk om de door de overheid geadviseerde hygiënemaatregelen te handhaven. Ook hier kunnen wij van Portaal Check bij helpen met onze koortsdetectiesystemen en hygiënezuilen.

 

Hoe ingewikkeld is de installatie?

U haalt de mobiele luchtreiniger uit de verpakking, stopt de stekker in het stopcontact en drukt op de aan-knop. Meer is er niet nodig. Zie hier de instructievideo’s. (ps: wij halen voor u het plastic al van het filterpakket af Emoji smile . Echt plug&play dus Emoji stekker.)

 

Heb je een mobiele luchtreiniger ook nodig als de ramen open kunnen?

Goede ventilatie met buitenlucht is een belangrijk middel voor een gezonde werk- en leefomgeving. Het open zetten van ramen garandeert echter niet dat de frisse lucht zich goed door de hele ruimte verspreid. In de winter leidt het luchten tot (aanzienlijk) hogere stookkosten. Daarnaast kun je op deze manier juist vervuilde lucht naar binnen halen; denk aan pollen en fijnstof.

 

We hebben al een centrale luchtbehandelingsinstallatie. Die kunnen we toch laten aanpassen?

Mobiele luchtreinigers vergen een veel lagere investering dan het aanpassen van een centrale luchtbehandelingsinstallatie. Ook zijn de operationele kosten en het onderhoud beduidend lager.

Uit onderzoek is gebleken dat het onderhoud van luchtbehandelingssystemen vaak te weinig en te laat plaatsvindt.  Een AIR8 mobiele luchtreiniger geeft aan dat u het filterpakket moet vervangen en dat kunt u eenvoudig zelf doen.

Een mobiele luchtreiniger zuivert de lucht daar waar het nodig is en heeft als de capaciteit goed is gekozen geen last van dode hoeken waar de lucht niet circuleert. Met een centraal luchtbehandelingssysteem is dit euvel niet te voorkomen.

AIR8 mobiele luchtreinigers filteren ziektekiemen en deeltjes niet alleen uit de lucht, maar inactiveert deze ook middels UV-filtratie, fotokatalyse en/of ionisatie.

 

Hoe vaak moet ik het filterpakket vervangen?

Bij de 260i, 280 en 1200i moet u het filterpakket na 3000 uur vervangen. Bij gemiddeld gebruik – alleen aan tijdens kantooruren – komt dit neer op één maal per jaar. Op de monitor is af te lezen welk percentage van de levensduur van het filterpakket nog resteert.

Het vervangen van het filterpakket is overigens zeer eenvoudig. Ziet u hier toch tegen op of vindt u het prettig als wij de filters vervangen en de mobiele luchtreinigers nog eens extra checken, neem dan contact op met één van onze adviseurs.

 

Ons bedrijf is vanwege de coronamaatregelen gesloten. Waarom zou ik nu al luchtreinigers aanschaffen?

Door nu al voorzorgsmaatregelen te treffen geeft u uw medewerkers het vertrouwen dat ze straks weer veilig naar kantoor kunnen komen. Daarnaast is de kans groot dat bij het versoepelen van de maatregelen een run ontstaat op mobiele luchtreinigers, waardoor de levertijd fors kan oplopen.

 

Hoe luidruchtig zijn jullie mobiele luchtreinigers?

De AIR8 is een uiterst stil luchtzuiveringsapparaat. Zo is het geluidsniveau van de 260i Nano en de 280 Nano minder dan 45 dB (Huiskamer, slaapkamer, rustig kantoor, rustige woonbuurt, vogels bij zonsopkomst, zacht geroezemoes in een klas).

De 1200i Pro produceert vanwege zijn hele grote reinigingscapaciteit meer geluid, maar die blijft binnen de range 25 – 65 dB. Ter vergelijk: airconditioning (50-75 dB), normale conversatie, wasmachine (50-75 dB), vaatwasser (55-70 dB).

 

Wat kost een filterpakket?

Een filterpakket (voorfilter, HEPA13-filter en koolstoffilter) kost voor de  260i Nano en 280 Nano slechts 40 euro (ex. btw en verzendkosten). U betaalt 100 euro voor het filterpakket van de 720i Edge en 150 euro voor het filterpakket van de 1200i PRO.

 

Met een drukverlies van 52% door het HEPA-filter en 26% door het koolstoffilter moet er nogal een motor in zitten…

Het klopt inderdaad dat HEPA veel motorkracht vereist.

Dat is ook de reden dat bestaande mechanische ventilatiesystemen geen HEPA-filter aankunnen zonder de motor capaciteit te vergroten.

De AIR8 units leveren een gecalculeerd CADR wat staat voor Clean Air Delivery Rate. De m3 gezuiverde lucht die AIR8 biedt is niet alleen de capaciteit van de motor, of alleen de capaciteit van het filter, maar het is de effectieve 99,97% gefilterde lucht die het apparaat gegarandeerd en als geheel kan leveren.

Dus ja, de AIR8 units hebben uitzonderlijk goede motoren Emoji blij.

Cover Portaal Check Air8 folder

DOWNLOAD ONZE AIR8 BROCHURE

Wilt u alle informatie over mobiele luchtreinigers en de productgegevens van de diverse AIR8-modellen bijeen, met de mogelijkheid om deze naar collega’s te sturen of eventueel uit te printen? Dat kan met onze digitale brochure in PDF-vorm.

U kunt de AIR8-brochure hier als PDF downloaden

Bekijk hier de AIR8 mobiele luchtreinigers

Hier onder vind je de mobiele luchtreinigers en onderhoudsproducten van AIR8 die direct zijn te bestellen in onze online winkel. In de Portaal Check webwinkel vind je ook andere producten voor het creëren van een gezonde werkomgeving.

Deze bedrijven werken aan een gezonde werkomgeving

Winkelwagen
Scroll to Top