AIRCO

Mooi weer is natuurlijk lekker en fijn, maar bij hoge temperaturen heb je af en toe verkoeling nodig. Een ventilator, luchtkoeler of een airco is hiervoor de oplossing. Een airconditioner bij u op kantoor draagt door een aangename temperatuur en luchtvochtigheid bij aan de gezondheid en het goed functioneren van uw medewerkers.

Voordelen mobiele airco

nadelen mobiele airco

voordelen split airco

voordelen monoblock airco

Airconditioning - Houd uw bedrijf koel en comfortabel

Een airconditioning systeem biedt verkoeling en comfort op warme dagen en is onmisbaar voor veel huishoudens en bedrijven. Er zijn verschillende soorten airco’s beschikbaar om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Een mobiele airco is ideaal voor kleine ruimtes of wanneer u de airco wilt verplaatsen tussen kamers. Een split airco is een vast systeem dat bestaat uit een binnen- en buitenunit en is geschikt voor grotere ruimtes. Wand airco’s zijn compact en eenvoudig te installeren, terwijl plafond airco’s uit het zicht gemonteerd kunnen worden voor een naadloze integratie in uw interieur. Vloer airco’s zijn een goede optie voor ruimtes met beperkte wandruimte.

Met een inverter airco kunt u energie besparen, omdat het systeem de compressor automatisch aanpast aan de omgevingstemperatuur. Een airco zonder buitenunit is een optie als u geen buitenunit aan uw woning wilt hebben of als u in een appartement woont. Multi-split airco’s maken het mogelijk om meerdere binnenunits aan te sluiten op één buitenunit.

Het installeren van een airconditioning systeem is een investering, daarom is het belangrijk om te kiezen voor een energiezuinige en betrouwbare airco die aan uw behoeften voldoet. Een slimme airco kan worden bediend via een mobiele app, waardoor u uw airco altijd en overal kunt bedienen en uw energieverbruik kunt beheren.

 Zorg voor regelmatig onderhoud en reparatie om ervoor te zorgen dat uw airco optimaal blijft werken en de gewenste verkoeling biedt tijdens warme dagen.

Mobiele airco in nederland erg populair

Mobiele airco’s worden gebruikt voor korte periodes in kleine tot middelgrote ruimtes. Een verrijdbare airconditioner kun je een elke gewenste ruimte plaatsen of dit afwisselen. Zo houd je meerdere ruimtes koeler. Je kunt natuurlijk ook meerdere apparaten plaatsen.

Een airconditioner onttrekt warmte aan de lucht. Deze warme lucht wordt door een gesloten systeem gehaald en komt in aanraking met koelvloeistof. De warme deeltjes koelen af en koude lucht wordt de kamer weer in geblazen.
 
Bij het onttrekken van warme lucht wordt ook vocht uit de lucht gehaald. Een airconditioner werkt dus ook als luchtontvochtiger. Door het koelen van de warme lucht ontstaat er condens. Dit voer je af middels een slang die via het raam naar buiten gaat. Een mobiele airco werkt erg eenvoudig en is vaak goedkoper dan een splitunit-airco. Hierdoor zijn deze verrijdbare koelers in Nederland erg populair.

 

Mobiele airco populair in Nederland

split-airco als energiezuinige verkoeler

Een split-airco is een airconditioning systeem waarmee je kleine ruimtes kunt koelen of verwarmen. De split unit airconditioner werkt op basis van koelvloeistof en zorgt voor een prettig binnenklimaat.

Een split-airco is ideaal wanneer je op zoek bent naar een multifunctioneel systeem. Daarnaast zijn deze apparaten erg energiezuinig.

Werking split-airco

Een split-airco werkt als een soort warmtepomp. Het is mogelijk om een ruimte zowel te koelen als te verwarmen.

Dit type airconditioner verkoelt door warme lucht uit een ruimte te onttrekken en deze warme lucht naar de buitenunit af te voeren. De warme lucht wordt naar binnen gezogen en naar een warmtewisselaar gebracht. De warmtewisselaar is gevuld met koelvloeistof van 6 tot 8 graden. Wanneer de warme lucht in contact komt met de warmtewisselaar, wordt de lucht omgezet in een koele luchtstroom die vervolgens de ruimte in wordt geblazen.

 

Split airco unit in thuiskantoor

Multi-split airconditioner

Een multi-split airconditioner bestaat uit meerdere binnenunits die worden aangesloten op één buitenunit. Dit type airconditioner is zeer flexibel en kan worden gebruikt om meerdere kamers tegelijkertijd te koelen. Het is ook efficiënter dan het installeren van afzonderlijke airconditioners in elke kamer. 

Inbouw airconditioner

Een inbouw-airconditioner wordt gemonteerd in de muur of het plafond en is daarom bijna onzichtbaar. Dit type airconditioner is ideaal voor mensen die hun interieur niet willen verstoren met een grote airconditioner. Daarnaast produceert een inbouw-airconditioner weinig geluid, waardoor het ideaal is voor slaapkamers of kantoren. Bekijk onze selectie inbouw-airconditioners voor meer informatie.

Monoblock airco voor optimaal rendement

Monoblock airco’s zijn dé professionele oplossing als een split-airco niet kan of mag worden geïnstalleerd of niet gewenst zijn. Want zo’n buitenunit aan de gevel of op het dak is niet altijd even fraai.

Monumentale gebouwen? Appartementencomplexen met strenge VVE-regels? Kritische buren? Niet overal kan of mag zomaar een buitenunit van een split-systeem worden geplaatst!

Dan kan een Monoblock, met maar twee gaten door de muur (die ook nog eens netjes worden afgewerkt met fraaie roosters), vaak rekenen op goedkeuring. In veel gevallen hebben bijvoorbeeld VVE’s geen bezwaren, zo blijkt in de praktijk.

Eenvoudig installeren

Eenvoudig te installeren, functioneel en gebruiksvriendelijk zijn drie sterke argumenten om een monoblock toe te passen. Geschikt voor vrijwel iedere situatie: woon- en slaapkamers, appartementen, kantoren, mantelzorg (aanbouw-)woningen, praktijkruimtes, vakantie accommodaties, computer-/serverruimtes, tijdelijke (modulaire) woningen, etc.

Een monoblock airco kan door vrijwel iedereen worden geïnstalleerd die enigszins handig is en er niet voor terugdeinst om twee gaten door de gevel te boren. Er is dus geen gespecialiseerde STEK-installateur nodig.

Monoblock airco aan de muur

Conclusie

Onze airconditioners zijn verkrijgbaar in verschillende types en koelvermogens, zodat u altijd een apparaat kunt vinden dat past bij uw behoeften en budget. Of u nu op zoek bent naar een draagbare airconditioner voor kleine kamers, een split-airconditioner voor grote ruimtes, een inbouw-airconditioner voor een naadloze integratie in uw interieur of een multi-split

Winkelwagen
Scroll to Top