Sneltest

sneltest

Wat te doen met een personeelslid dat verkouden voor uw neus staat? Verplicht naar de teststraat en enkele dagen in quarantaine? Of gelijk een sneltest laten doen, met binnen een kwartier antwoord of een uitgebreide test noodzakelijk is? Een corona sneltest voorkomt dat u uw personeel onnodig een aantal dagen kwijt bent.

Typen Covid-19 sneltests

Zo werkt een antigeen sneltest

Een antigeen sneltest bepaalt of u besmet bent met het coronavirus.

Bij een coronabesmetting bevat uw neusslijm en/of keelslijm specifieke viruseiwitten (antigenen).

Met een wattenstaaf of een beetje spuug neemt een monster van dit slijm. Welke monstername u moet gebruiken hangt van het type zelftest af. Het vervolg is bij alle typen hetzelfde.

Eerst mengt u het slijm/speeksel met de testvloeistof. Van dit mengsel druppelt u een beetje op een testkaart. Na een kwartier leest u het testresultaat af.

Wattenstaafjes

Nieuw: de 4-in-1 corona zelftest

De 4-in-1 corona zelftest is de meest universele sneltest op de markt. Deze zelftest kan worden gebruikt als lollietest, ondiepe neustest, neusslijmtest en keelslijmtest. Deze nieuwe antigeen sneltest behaalde ook nog eens hoge gevoeligheidsscores bij een test door het Paul Erlich Institut.

Lollytest corona zelftest

Lollytest maakt corona zelftest nog eenvoudiger

De corona lollytest maakt de monstername bij een zelftest prettiger en eenvoudiger. Het wattenstaafje hoeft u slechts over de binnenkant van de wang te rollen. De betrouwbaarheid is met 96,5 procent vergelijkbaar met andere sneltesten.

Corona sneltest

Duitse werkgevers verplicht om werknemers coronatest aan te bieden

Werkgevers in Duitsland zijn met ingang van 19 april verplicht om hun werknemers die niet thuiswerken een coronatest aan te bieden. Twee derde van de bedrijven in Duitsland biedt hun werknemers nu al een gratis coronatest aan en 69 procent van de bedrijven biedt nu of binnenkort een regulier testaanbod aan.

Betrouwbaarheid antigeen zelftest

Zelfs een PCR-test haalt geen betrouwbaarheid van 100 procent en datzelfde geldt ook voor een antigeen zelftest.

De testen die Portaal Check levert staan op de lijst van erkende sneltesten van het EU Health Security Committee. Dat betekent dat ze voldoen aan het sensitiviteitscriterium van de Europese Unie.

Zo behaalt onze 4-in-1 corona zelftest een sensitiviteit van 96,43 procent en een specificiteit van 100 procent.

Verschil tussen sensitiviteit en specificiteit

De sensitiviteit van de corona zelftest is het percentage terecht positieve uitslagen. Hoe hoger het percentage, des te beter kan de test coronagevallen aantonen.

De specificiteit van de corona zelftest is het percentage terecht negatieve uitslagen. Hoe hoger het percentage, des te beter toont de test gezonde personen aan.


Nieuwe generatie sneltest

Het tijdperk van de lange wattenstaaf die diep de neus ingestoken moet worden is voorbij. De nieuwe, betrouwbare corona sneltests kennen dit probleem niet. Dat maakt zo ook zeer geschikt als Covid-19 zelftest. Er zijn vier opties: de 4-in-1 sneltest, de lollytest, de ondiepe neustest en de spuugtest.

Deze bedrijven werken aan een gezonde werkomgeving

Winkelwagen
Scroll to Top