Kantoorartikelen inkopen Pas op voor deze fouten!

Kantoorartikelen inkopen? Pas op voor deze fouten!

Vermijd deze veelgemaakte fouten bij het kopen van kantoorartikelen!

Aan alle inkopers van kantoorartikelen! Ik ben hier om je te helpen enkele veelvoorkomende valkuilen te vermijden bij het kopen van kantoorartikelen. Als je, net als ik, al twee decennia werkzaam ben in de wereld van kantoorartikelen, dan weet je dat er zoveel meer bij komt kijken dan simpelweg wat pennen en papier bestellen. Laten we eens kijken naar enkele veelgemaakte fouten die je misschien wilt vermijden.

Niet plannen voor de lange termijn

Een fout die ik te vaak heb gezien is het niet plannen voor de lange termijn. Je wilt niet vast komen te zitten met spullen die je over een jaar moet vervangen omdat ze niet meegroeien met je bedrijf. Ik herinner me nog een klant die bij een concurrent een stel goedkope bureaustoelen kocht om wat geld te besparen, maar ze moesten die dingen binnen een paar maanden al vervangen omdat ze gewoon niet duurzaam genoeg waren voor dagelijks gebruik. Denk dus vooruit! Investeer in kwaliteit die je niet telkens opnieuw hoeft te vervangen.

Niet voldoende onderzoek doen

Het is cruciaal om voldoende onderzoek te doen voordat je kantoorartikelen koopt. Het is zo verleidelijk om de eerste de beste deal te grijpen die je tegenkomt, maar geloof me, dat kan je duur komen te staan. Ik kan me nog goed herinneren dat een bekende van  ons een bulkorder plaatste bij een nieuwe leverancier zonder eerst de beoordelingen te bekijken. Nou, laten we zeggen dat ze uiteindelijk meer tijd hebben besteed aan het oplossen van problemen dan aan het bestellen van spullen. Neem de tijd om verschillende leveranciers te vergelijken, lees beoordelingen en vraag om aanbevelingen. Het kan echt het verschil maken.

Het negeren van ergonomie

Het negeren van ergonomie is een veelvoorkomende fout die ik maar al te vaak zie. Ergonomie wordt vaak over het hoofd gezien, maar het is eigenlijk een essentieel aspect van een comfortabele en productieve werkplek. Het kan verleidelijk zijn om te bezuinigen op ergonomische stoelen, bureaus en accessoires in de hoop geld te besparen, maar dit kan uiteindelijk leiden tot problemen voor je werknemers. Rugpijn, nekklachten en andere gezondheidsproblemen kunnen zich voordoen als gevolg van het gebruik van niet-ergonomische meubels en apparatuur. Het kan zelfs resulteren in meer ziektedagen en verminderde productiviteit, wat uiteindelijk duurder kan uitvallen dan het investeren in kwalitatieve ergonomische oplossingen.Dus, het is van vitaal belang om te investeren in ergonomische stoelen, bureaus en accessoires om het welzijn en de productiviteit van je werknemers te waarborgen. Je rug zal je er dankbaar voor zijn!

Geen rekening houden met technologische ontwikkelingen

Als er één ding is dat ik heb geleerd in mijn 20 jaar als adviseur, is het wel dat de technologie nooit stilstaat. En als je niet meegaat met de tijd, loop je het risico achter te blijven. Het is van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van de laatste technologische ontwikkelingen, vooral als het gaat om kantoorapparatuur.

Ik heb gezien hoe het negeren van technologische vooruitgang een bedrijf flink kan hinderen. Een klant van mij bleef bijvoorbeeld vasthouden aan verouderde printers, ondanks dat er veel efficiëntere modellen op de markt waren gekomen. Ze dachten dat ze geld aan het besparen waren door het oude spul te blijven gebruiken, maar eigenlijk kostte het hen alleen maar tijd en geld in de vorm van dure reparaties en inefficiëntie.

Niet luisteren naar feedback van werknemers

Last but not least, luister naar je werknemers! Ze zijn degene die dag in dag uit met deze spullen werken, dus ze weten waar ze het over hebben. Het is essentieel om hun input serieus te nemen bij het kopen van nieuwe kantoorartikelen. Door hun behoeften en voorkeuren te kennen, kun je ervoor zorgen dat de aangeschafte spullen daadwerkelijk geschikt zijn voor het werk dat ze moeten doen. Dit helpt niet alleen om de tevredenheid en betrokkenheid van je team te vergroten, maar het kan ook leiden tot betere beslissingen op lange termijn. Het is een kleine moeite om even te overleggen met je werknemers, maar het kan veel problemen voorkomen en de efficiëntie van je kantoor verbeteren.

Dus daar heb je het, inkopers van kantoorartikelen. Een paar veelgemaakte fouten om te vermijden op je reis naar het kopen van de beste spullen voor je kantoor. Leer van mijn ervaring en hopelijk kun je wat van die valkuilen vermijden. Veel succes!

Populair

Winkelwagen
Scroll to Top